Шоколадно-горіховий кекс з начинкою простий рецепт в духовці. Моя улюблена дівчинка-витончена форма Dilim 😍 улюблениця покупців з першого дня появи у продажу. До слово про малятку Діаметр 23 см, вага 1кг. Вміщує те ж кількість тіста що й інші наші форми! Dilim обожнюю за рівні порційні шматочки і глянсову скоринку😍Кожен день можна випікати щось нове на подив близьким!
Інгредієнти
Начинка:
2 шт. Білка (75-80 гр.)
150 гр. Цукру
180 гр. Горіх (волоський)
Шоколадне тісто:
140 гр. Вершкового масла 82%
200 гр. Цукру
2 Яйця (Категорії С0)
130 гр. Молока
160 гр. Борошна
30 гр. Какао
7 гр. Розпушувача
Шоколадно-горіховий кекс з начинкою покроковий рецепт
1. Начинка: Горіх заздалегідь обсмажуємо або запікаємо в духовці, охолодити і подрібнюємо. До білків кімнатної температури всипаємо цукор і починаємо збивати поступово збільшуючи швидкість до стійких піків. Всипаємо горіх і перемішуємо. Прибираємо начинку в бік і готуємо тесто.
2. Шоколадне тісто: Для кексу як і для бісквіта важливо, щоб усі інгредієнти були однією кімнатної температури! До размягченному маслу всипаємо цукор і збиваємо пару хвилин. Додаємо яйця, перемішуємо. Вливаємо молоко і перемішуємо. В кінці всипаємо просіяне борошно, какао і розпушувач, перемешиваем.
3. Половину тіста вливаємо в змащену тонким шаром рослинного масла форму, піднімаючи з боків. У середину кладемо начинку і закриваємо рештою тестом!
4. Стукаємо пару раз про стіл, підклавши рушник під форму і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170С, режим верх низ (без конвекції☝️інакше буде сильний бугор).
5. Приблизний час випічки 50 хв., перевіряємо на суху сірник! Готового кексу даємо охолонути у формі 10 хвилин, потім перекладаємо на решітку і повністю охолодити!
Відео рецепт 👇