Як смачно зробити Шоколадний бісквіт для торта на сметані простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Чому для лінивих? А тому, що готується легше легкого! Не вимагає дозрівання, що економить багато часу, не потребує просочення, так як сам по собі вологе і соковитий. Коротше, треба брати і готувати! Бісквіт розрахований на торт 18 см в діаметрі на 3 коржа!
Інгредієнти
Цукор-180г
Вершкове масло-95 г(кімнатної температури)
Яйце-2 шт
Сметана 20%-170г
Борошно-175г
Какао-20г
Сода-1 год.л
Розпушувач-0,5 ч. л
Сіль-0,25 ч. л
Шоколадний бісквіт для торта на сметані покроковий рецепт
1. Розігріваємо духовку до 165° і готуємо форми для випічки! Бісквіт заводиться дуже швидко тому краще підготувати заздалегідь! Всі інгредієнти, крім масла і сипучих я беру прямо з холодильника! Всі сухі інгредієнти просіваємо в окрему миску і перемішуємо вінчиком. Какао краще брати алкалізованний, але для домашнього використання підійде і Золотий ярлык.
2. У високій мисці змішуємо вершкове масло і цукор! НЕ ЗБИВАЄМО! Всі інгредієнти досить просто перемішати міксером до однорідності! У масляну суміш вводимо 2 яйця і знову збиваємо. Додаємо половину сухих інгредієнтів, змішуємо! Потім половину сметани, змішуємо. Повторюємо попередні 2 дії ще раз. Всі! Тісто готове. Перекладаємо тісто у форму для випічки і ставимо в духовку на 50-60 хв, перевіряємо бісквіт шпажкою, як тільки шпажка виходить сухою, бісквіт виймаємо і остуджуємо! Працювати з ним можна сразу.
3. Нюанси: Цей бісквіт хитрий, шпажка може вийти сирої, а через 2-3 хвилини вона вже суха, не перепеките бісквіт, слідкуйте! Після ночі в холодильнику він дубову, але не лякайтеся, трохи полежавши в кімнатній температурі, знову стає м’яким. У торті він не дубіє! Ну і головний нюанс, він капець який смачний. Неможливо остановится.