Шоколадний кекс з вишнями і чізкейком всередині простий рецепт. Дуже сподіваюся, що ви раді моєму відпустки і не відпишіть, поки я буду гуляти і відпочивати в Вірменії і в Єревані 🙈 А поки хочу поділитися просто дуже смачним, не побоюся цього слова, просто бомбічного кексу шоколад-вишня- і мій улюблений чіз .
Інгредієнти
Какао порошок 35 р
Окріп 90 мл
Борошно 140 р
Сода 4 р
Розпушувач 2 р
Сіль щіпка
Сметана 90 р
Вершкове масло 85 р
Цукор 190 р
Яйця 90 р
Для чиза
Сирний сир 225 р
Цукор 50 г
Яйце 60 р
Ванільний екстракт по ч. л
Вишня без кісточки 80 р
Для глазурі
Темний шоколад 70 р
Рослинна олія 20 г
Шоколадний кекс з вишнями і чізкейком всередині покроковий рецепт
1. Залити какао окропом, перемішати. Остудити. Додати сметану, перемішати . Збити масло з цукром до світлої і пишної маси. Поступово додати яйця і продовжувати збивати ще декілька хвилин. Влити шоколадно-сметанную масу, перемішати. Всипати просіяні сухі інгредієнти і перемішати в однорідне тісто. Для чиза з’єднати всі інгредієнти і злегка взбить.
2. Додати вишню. Форму для кексу змастити маслом і посипати борошном. Викласти трохи більше половини тіста. Зверху сирну масу викласти так, щоб вона не торкнулася стінок форми. Викласти решту тіста і акуратно розрівняти. Випікати в розігрітій до 170 С духовці 55-60 минут.
3. Готовий кекс повинен трохи пружинити при касани, а шпажка повинна бути сухою. Кекс остудити у формі, потім перевернути на блюдо, форму прибрати. Остудити в холодильнике.
4. Перед подачею покрити глазурю і прикрасити свіжими ягодами вишні. Для глазурі розтопити шоколад на водяній бані і додати масло. Перемішати до однорідності. Остудить.