Шоколадний крем для вирівнювання торта

Мій улюблений шоколадний крем для вирівнювання торта простий рецепт.

Інгредієнти

на торт діаметром 16 см і висотою до 12-13 див.

Сирний сир – 350 грам (я люблю cooking)
Масло 82,5% – 150 грам
Цукрова пудра – 60 грам
Какао – 1 повна столова ложка. Я використовую cacao barry extra brute.

Шоколадний крем для вирівнювання торта покроковий рецепт

1. Масло дістати з холодильника за 1,5-2 години до приготування крему. Нам потрібна м’яка, податлива текстура. Гріти в мікрохвильовці, класти на батарею категорично не раджу! Масло почне танути, залишаючи жовту калюжу під собою. Масло кімнатної температури збиваємо з цукровою пудрою до побеление.
2. Маса стане дуже повітряної і пишною. Ручним міксером я збиваю приблизно 2-3 хвилини. Далі додаємо сир і какао. Я дістаю сир з холодильника хвилин за 20-30 до приготування крему. Сир з маслом довго збивати не потрібно – вистачить приблизно 30 секунд. Нам їх треба тільки объединить.
3. Щоб не наситити наш крем зайвим повітрям, який при нанесенні буде йти бульбашками. Після об’єднання міксером крем можна додатково вимішати силіконової лопаткою рухом знизу вгору, щоб позбавити його від зайвого воздуха.
4. P. S. Какао беріть ОБОВ’ЯЗКОВО якісний, якщо купуєте в звичайному магазині, то придивіться до dr. Oetker – продається практично скрізь, навіть в «пятерочке» його бачила. Несквік нам не подойдет.
5. P. P. S. Крем краще використовувати відразу після приготування. Якщо прибрати його в холодильник, то він застигне і вирівнювати їм торт буде менше удобно.