Як зробити Шоколадний крем Муслін рецепт простий. . Як муслину додати шоколадний смак? Є два варіанти: ввести какао-порошок або шоколад. І є три способи: в молоко, в готовий заварний крем, або в готовий масляний крем. Какао-пудру, по суті, найкраще ввести на стадії молока. Вона не боїться нагріву і краще розкриває свій смакової потенціал. На двох інших я б не радила, оскільки є небезпека поганого розподілу, та й смак постраждає. А ось шоколад шкідливо нагрівати до кипіння, тому йому показаний другий і третій варіант введення.
Але обов’язковий контроль температури: шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці і вводимо в готову заварную масу, температура якої не вище 50 градусів. Це перший варіант. Якщо хочете ввести розтоплений шоколад вже повністю готовий муслін, то обов’язково остуджуємо шоколад до кімнатної температури і лише тоді вводимо в крем. Шоколад можна взяти будь, від 54% до 70%. І кількість варіювати теж можна. Зазвичай це 100-300 гр шоколаду на літр готового крему. Головне, пам’ятайте, що шоколад має свою жирність і солодкість, відповідно, в рецепті базового крему треба зменшити кількість цукру і вершкового масла.
Але обов’язковий контроль температури: шоколад розтоплюємо в мікрохвильовці і вводимо в готову заварную масу, температура якої не вище 50 градусів. Це перший варіант. Якщо хочете ввести розтоплений шоколад вже повністю готовий муслін, то обов’язково остуджуємо шоколад до кімнатної температури і лише тоді вводимо в крем. Шоколад можна взяти будь, від 54% до 70%. І кількість варіювати теж можна. Зазвичай це 100-300 гр шоколаду на літр готового крему. Головне, пам’ятайте, що шоколад має свою жирність і солодкість, відповідно, в рецепті базового крему треба зменшити кількість цукру і вершкового масла.
Інгредієнти
– 210 гр молока
– 2 жовтки
– 50 гр цукру
– 16 гр кукурудзяного крохмалю
– 80 гр шоколаду
– 135 гр вершкового масла
Шоколадний крем Муслін покроковий рецепт
1. Молоко прогріти майже до кипіння. Жовтки, цукор і крохмаль, перемішати. Тонкою цівкою влити молоко в жовткову масу і на середньому вогні довести до кипения.
2. Проварити кілька хвилин. Перекласти в миску і остудити до 50 градусів. Шоколад розтопити і ввести в заварний крем. Ретельно перемішати до глянцевости.
3. Остудити до кімнатної температури. Вершкове масло кімнатної температури збити добіла і по столовій ложечці ввести в нього заварний крем.