Як смачно зробити Шоколадний пиріг з вишнею на Новий Рік простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Обожнюю піч вночі в тиші, а вранці смачна випічка до чаю готова 🤍 Коли ви частіше печете? Можна просто спекти пиріг або зробити такі «ялинки» у декорі 🤍 Готовий пиріг остудити, зверху – ганаш на темному шоколаді, коли він стане стабільний, намалювати ялинки зеленим айсингом чи пофарбувати шоколад, додати посипання (дуже мені подобаються з повітряного рису, вони м’які).
Інгредієнти
Корж
2яйца (100г)
180г цукру
200г кефір
100 мл рослинного масла
180 г борошна
50 г какао
10 г розпушувач
По щіпці меленого імбиру і кориці
300г вишня
70г темний шоколад
70г вершки 33-35%
Шоколадний пиріг з вишнею на Новий Рік покроковий рецепт
1. Збити яйця з цукром і йогуртом, влити олію, Додати борошно, какао, розпушувач, ваніль, спеції, сіль (спочатку ці сухі інгредієнти змішати віночком, какао обов’язково просіяти). Додати вишню (можна прямо з морозилки), перемішати быстро.
2. Кільце (діаметр 20-22 см) змастити маслом, присипати борошном, дно затягнути фольгою викласти тісто рівномірно. Випікати 30-40 хвилин при 180С або до готовності, яку перевірити. спичкой.
3. На остиглий кекс можна нанести ганаш: В гарячі вершки додати шоколад, перемішати до однорідності, остудити, нанести на кекс, можна посипати кульками🤍
4. залити Гарячими вершками шоколад і перемішати до об’єднання, трохи остудити і нанести на пиріг рівномірно. Трохи остудити, нарізати на 8 частин, нанести декор.
Відео рецепт 👇