Як зробити смачний шоколадний торт медовик або торт Спартак рецепт простий.
Інгредієнти
Коржі 9шт 20см:
-Яйця – 3шт
-Цукор – 260р
-Сіль – 0,5 ч. л
-Какао – 3ст.л
-Мед – 3ст.л
-Масло вершкове – 120г
-Сода – 1,5 ч. л
-Борошно – 350г
Крем:
-Яйце – 1шт
-Сіль – щіпка
-Цукор – 170г
-Крохмаль кукурудзяний – 40г
-Молоко – 0,3 л
-Масло вершкове – 80г
-Сметана – 100г
-Вершки 33% – 250мл
Шоколадний торт медовик або торт Спартак покроковий рецепт
1. У сотейнику змішати яйця, сіль, цукор, добре перемішати. Всипати просіяне какао і мед, перемішати. Додати вершкове масло, поставити на плиту. На середньому вогні, постійно помішуючи, довести суміш до кипіння, масло і цукор мають розчинитися.
В отриману гарячу масу всипати соду і добре перемішати, буде пузиритися.
Частинами всипати просіяне борошно, замісити тісто, спочатку в сотейнику, потім перекласти на стіл і вимісити м’яке тісто. Скатати тісто в ковбаску і розділити на 6 рівних частин. Кожну частину загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 20 хвилин.
Кожну частину тіста розкачати в тонкий пласт відразу на пергаменті. Вирізати коло 20см. Обрізки зібрати, з них вийде ще 3 коржа. Наколоти виделкою в декількох місцях кожен корж. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 7-8 хвилин. Дати коржам остыть.
В отриману гарячу масу всипати соду і добре перемішати, буде пузиритися.
Частинами всипати просіяне борошно, замісити тісто, спочатку в сотейнику, потім перекласти на стіл і вимісити м’яке тісто. Скатати тісто в ковбаску і розділити на 6 рівних частин. Кожну частину загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник на 20 хвилин.
Кожну частину тіста розкачати в тонкий пласт відразу на пергаменті. Вирізати коло 20см. Обрізки зібрати, з них вийде ще 3 коржа. Наколоти виделкою в декількох місцях кожен корж. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 7-8 хвилин. Дати коржам остыть.
2. Крем:
Змішати яйце, сіль, цукор і крохмаль, добре перемішати.
Молоко довести до кипіння і тонкою цівкою влити в яєчну суміш, перемішати віночком.
Отриману масу влити в сотейник, додати сметану і відправити на плиту. Постійно помішуючи варити до загустіння. Зняти з плити.
Додати вершкове масло, перемішати до однорідності. Дати повністю охолонути, потім поставити в холодильник на 10 хвилин.
Холодні вершки збити до щільних пік. З’єднати з заварний основою, перемішати лопаткою до однорідності. Крем готов.
Змішати яйце, сіль, цукор і крохмаль, добре перемішати.
Молоко довести до кипіння і тонкою цівкою влити в яєчну суміш, перемішати віночком.
Отриману масу влити в сотейник, додати сметану і відправити на плиту. Постійно помішуючи варити до загустіння. Зняти з плити.
Додати вершкове масло, перемішати до однорідності. Дати повністю охолонути, потім поставити в холодильник на 10 хвилин.
Холодні вершки збити до щільних пік. З’єднати з заварний основою, перемішати лопаткою до однорідності. Крем готов.
3. Збираємо торт:
перший Викласти корж, зверху крем, знову корж, крем. Крему у мене вийшло по 2,5 ст. л на кожен корж. Верх і боки торта також потрібно покрити кремом. Відправити в холодильник на пару годин.
Перед подачею можна посипати какао, прикрасити ягодами.
перший Викласти корж, зверху крем, знову корж, крем. Крему у мене вийшло по 2,5 ст. л на кожен корж. Верх і боки торта також потрібно покрити кремом. Відправити в холодильник на пару годин.
Перед подачею можна посипати какао, прикрасити ягодами.