Сьогодні я хочу запропонувати Вам приготувати дуже смачний домашній торт. Торт готується швидко і легко, а смак у нього просто незрівнянний — м’який, соковитий, дуже гармонійний. Як зробити дуже смачний Шоколадний торт на сковороді зі сметанно сирним кремом рецепт простий. Для його приготування духовка і ваги не потрібні, торт готується на сковороді, кількість інгредієнтів міряється склянкою або ложкою. Кількість інгредієнтів розрахована на торт діаметром 19 см, висота 6,5 см, вагою 1350 грамів.
Інгредієнти
Склянка 250 мл
Тісто
1 ч. ложка соди
3 ст. ложки какао
3 ст. ложки рослинної олії
2 яйця
¾ склянки цукру
¼ ч. ложки солі
1 склянку пшеничного борошна
1 склянку (250 мл) кефіру
Сирний крем
4 ст. ложки без верху цукрової пудри
3 ч. ложки ванільного цукру
1 склянку м’якого сиру або вершкового сиру
1 склянка сметани або густого натурального йогурту
Шоколадна глазур
½ склянки (3 повні ст. ложки) сметани або густого натурального йогурту
4 ст. ложки без верху цукру
3 ст. ложки без верху какао
2,5 ст. ложки вершкового масла
Шоколадний торт на сковороді зі сметанно сирним кремом покроковий рецепт
1. В чашу додаємо 2 яйця додаємо ¼ ч. ложки солі всипаємо ¾ склянки цукру, у мене склянку об’ємом 250 мл Перемішуємо все разом до однорідного стану. додаємо 3 ст. ложки рослинної олії без запаху перемішуючи до однорідного стану 250 мл кефіру, кімнатної температури або натурального йогурту. Переливаємо в глибоку чашу додаємо в кефір 1 ч. ложку соди і перемішуємо. Сода відразу починає гаситися і обсяг кефіру збільшується в два рази, тому обов’язково беріть глибоку чашку виливаємо кефір в яєчну смесь.
2. На невеликих оборотах міксера перемішуючи до однорідного стану. Просіваючи додаємо 1 склянку пшеничного борошна І 3 ст. ложки какао. На невеликих оборотах міксера перемішуючи до однорідного стану. Зберемо тісто зі стінок і промешаем по дну, тісто виходить рідким воно таке і повинно бути. Тісто готове, ділимо його на 3 рівні частини. Випікаємо коржі на заздалегідь розігрітій сковороді. Сковорода повинна бути дуже добре розігріта, але не повинна горіти сковороду змащуємо невеликою кількістю рослинної олії, виливаємо тісто на сковороду і накриваємо крышкой.
3. Якщо збирається конденсат на кришці, його прибираємо сухою ганчірочкою. Випікаємо на самому маленькому вогні 8-10 хвилин, в залежності від вашої сковороди і нагріву вашої плити, перевертати корж не треба. Готовність коржа можна перевірити пальчиком, він повинен бути сухим. Або дерев’яною паличкою, вона повинна виходити сухою, без залишків мокрого тесту. Перекладаємо корж на решітку, залишаємо остигати і відразу випікаємо наступний корж. Коржі остигають дуже швидко. Таким чином випікаємо 3 коржа діаметром 21 див. Остиглі коржі обрізаємо по формі діаметром 19 див. Обрізані шматочки збираємо, вони нам стануть в нагоді пізніше. Коржі м’які і дуже смачні самі по собі Приготуємо крем.
4. В чашу викладаємо 1 склянка сиру, у мене сир жирністю 9%. Для крему краще брати м’який, пастоподібний сир, без крупинок До сиру додаємо 1 склянку сметани, у мене сметана жирність 20%. За бажанням сметану можна замінити густим натуральним йогуртом. Збиваємо сир і сметану блендером до однорідного стану. Для цього крему дуже добре підходить приготований сир з кефіру, так само при бажанні сир можна замінити вершковим сиром. Додаємо 4 ст. ложки цукрової пудри, 3 ч. ложки ванільного цукру. Ванільний цукор можна додавати вкусу.
5. На максимальних оборотах міксера збиваємо до однорідної і повітряного стану. Викладаємо перший корж на тарілку, встановлюємо роз’ємну форму і ацетатную плівку. Перекладаємо половину крему на корж і рівномірно крем розрівнюємо. Накриваємо другим коржем. Корж злегка придавлюємо. На корж викладаємо залишився крем крем рівномірно розрівнюємо. Накриваємо третім коржем. Третій корж я кладу верхньою стороною вниз, нижня сторона менш пориста. Прибираємо торт в холодильник і приготуємо глазур. В сотейник, додаємо 4 ст. ложки цукру 3 ст. ложки какао.
6. Перемішуємо до однорідного стану. Додаємо 3 повні ст. ложки сметани або густого натурального йогурту Перемішуємо до однорідного стану Ставимо варитися на плиту. Постійно помішуючи, варимо на середньому вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Доводимо до кипіння і на маленькому вогні уварюємо масу приблизно пів хвилини. Знімаємо з вогню та в гарячу масу додаємо 2,5 ст. ложки вершкового масла.
7. Перемішуємо до однорідного стану Глазур готова. Відкладемо приблизно 2 ст. ложки глазурі, цією глазур’ю пізніше покриємо пліч торта. Решті глазур’ю покриваємо торт. Якщо на поверхні глазурі є невеликі пухирці повітря, їх можна акуратно проколоти дерев’яною паличкою. Накриваємо торт харчовою плівкою і прибираємо в холодильник просочитися і стабілізуватися на 5-6 годин, я завжди прибираю на ночь.
8. Готовий торт звільняємо від форми та ацетатної плівки. Пліч торта покриваємо раніше відкладеної глазур’ю. Зрізані краю подрібнити в крихту І посипаємо сухарями пліч торта. Готовий торт подаємо до столу. Раджу Вам його приготувати! Торт дуже смачний, м’який, соковитий. Моя сім’я торт оцінила на 10+.