Шоколадний торт Прага з абрикосовим джемом

Як зробити Шоколадний торт Прага з абрикосовим джемом рецепт простий.

Інгредієнти

Бісквіт:
✅Яйця-4 шт.
✅Цукор-140 г
✅Щіпка солі
✅Борошно-130 р
✅Розпушувач-8 р
✅Какао-40 р
✅Молоко-80 мл
✅Рослинна олія -100 мл

Просочення:
✅Молоко-150мл
✅Какао Несквік-2 ч. л.
✅Згущене молоко-2 ст. л.

Крем:
✅Молоко-400 р
✅Жовтки-3 шт.
✅Цукор-130 г
✅Кукурудзяний крохмаль-35 р
✅Вершки 35%-250 р
✅Темний шоколад-80 р

Глазур:
✅Вершки 35%-90 р
✅Темний шоколад-90 р

150 гр абрикосового джему для обмазки торта.

Шоколадний торт Прага з абрикосовим джемом покроковий рецепт

1. Какао залити гарячим молоком. Перемішати і додати рослинне масло, перемішати і пробити блендером. Яйця збити з цукром і дрібкою солі до пишноти. В два етапи додати борошно, змішану з розпушувачем. Перемішати. Кілька ложок білого тіста додати до шоколадному, перемішати і з’єднати обидві маси. Перемішати, перекласти у форму діаметром 20 см і випікати при тем-ре 170 гр. приблизно 40-50 хв. Остудити, загорнути в харчову плівку і прибрати в холодильник. У бісквіта зняти шапочку (вона піде на обсипання торта) і розрізати на три коржі. ⠀

2. В сотейнику з’єднати Жовтки, цукор, крохмаль і молоко. На середньому вогні заварити крем. Остудити і прибрати в холодильник. Шоколад додати в гарячі вершки, перемішати і пробити блендером. Накрити харчовою плівкою в контакт і прибрати в холодильник. Для просочення в гаряче молоко, додати какао і згущене молоко. Охолоджені креми збити міксером окремо і з’єднати, перемішати лопаткой.

3. Зібрати торт як показано на відео. Прибрати в холодильник на 4 год Потім нанести тонкий шар желе і знову прибрати в холодильник на 15 хв. ⠀ Для глазурі в гарячі вершки додати шоколад і перемешать.

4. Охолоджений торт полити глазур’ю. За бажанням можна нанести візерунок з розтопленого шоколаду. ⠀ Боки торта обсипати крихтою! ⠀ Приємного вам чаювання!☕️

Відео рецепт 👇