Ділюся тортом, який готувала на день народження. Як зробити смачний домашній шоколадний торт з замороженої вишнею на день народження рецепт простий.
Інгредієнти
Шоколадний бісквіт:
2 яйця С0
380 г цукру дрібного
120 г соняшникової олії
240 мл теплого молока
330 г борошна
80 г какао
Пакетик розпушувача доктор откер(11г)
1,5 год л соди без гірки
Щіпка солі
240 мл окропу
Начинка
400г замороженої вишні без кісточок
2 ст л крохмалю
100г цукру (чи за смаком)
Розрізати кожен бісквіт на два коржі. І приготувати крем:
500г маскарпоне
250г вершків 33-35%
150г цукрова пудра
200г сирного сиру
(Можете маскарпоне менше, а сирного сиру більше відповідно) Збити всі відразу на сильних оборотах. Розділити крем на три рівних частини на вагах.
Крем для покриття
Сирний сир 500г
Вершкове масло-100г
Цукрова пудра-100г
Шоколадний торт з замороженої вишнею на день народження покроковий рецепт
1. Шоколадний бісквіт:
Розігріти духовку до 170-180С. У мене дві роз’ємні форми 18см. Збити яйця з цукром і сіллю. Додати масло, потім молоко. Борошно просіяти в миску з какао, розпушувачем і содою. Добре перемішати. Додати суху суміш в яєчну, перемішати. Влити окріп. Перемішати ще трохи(міксером). Вилити у форму, застелені пергаментом. І відправити випікати в заздалегідь розігріту духовку на 65 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити у формі, дістати, загорнути у плівку і відправити в холодильник на ніч.
Розігріти духовку до 170-180С. У мене дві роз’ємні форми 18см. Збити яйця з цукром і сіллю. Додати масло, потім молоко. Борошно просіяти в миску з какао, розпушувачем і содою. Добре перемішати. Додати суху суміш в яєчну, перемішати. Влити окріп. Перемішати ще трохи(міксером). Вилити у форму, застелені пергаментом. І відправити випікати в заздалегідь розігріту духовку на 65 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Остудити у формі, дістати, загорнути у плівку і відправити в холодильник на ніч.
2. Начинка:
Вишню розморозити. Якщо дуже багато рідини-злити. Додати цукор. Змішати крохмаль з 1 ст л хололной води і влити в вишню. Довести до кипіння, помішуючи. Остудить.
Вишню розморозити. Якщо дуже багато рідини-злити. Додати цукор. Змішати крохмаль з 1 ст л хололной води і влити в вишню. Довести до кипіння, помішуючи. Остудить.
3. Крем.
На підкладку, на якій збираємо торт, кладемо ложку крему, щоб «приклеїти» корж. І збираємо торт. Бісквіт, крем, начинка. Вишню кладемо тільки в середину і робимо як би колодязь з крему, щоб начинка залишилася в середині! Далі знову бісквіт, крем начинка і тд. Пам’ятаємо, щоб торт був з рівним верхи, верхній корж-це дно бісквіта. Я збираю в рознімної кільці, простеленном пергаментом або ацетатної плівкою. Затягуємо кільце, накриваємо верх плівкою і прибираємо в холодильник на день або ніч соответственно.
На підкладку, на якій збираємо торт, кладемо ложку крему, щоб «приклеїти» корж. І збираємо торт. Бісквіт, крем, начинка. Вишню кладемо тільки в середину і робимо як би колодязь з крему, щоб начинка залишилася в середині! Далі знову бісквіт, крем начинка і тд. Пам’ятаємо, щоб торт був з рівним верхи, верхній корж-це дно бісквіта. Я збираю в рознімної кільці, простеленном пергаментом або ацетатної плівкою. Затягуємо кільце, накриваємо верх плівкою і прибираємо в холодильник на день або ніч соответственно.
4. Робимо крем для прикриття.
Збиваємо масло з цукровою пудрою до білого. Додаємо сирний сир і акуратно перемішуємо. Сильно не збивати. Якщо у вас планетарний міксер, насадка-лопатка. Кладемо крем кондитерський мішок і покриваємо торт. Вирівнюємо кондитерським шпателем. І знову прибираємо в холодильник! Ідеально на ночь.
Збиваємо масло з цукровою пудрою до білого. Додаємо сирний сир і акуратно перемішуємо. Сильно не збивати. Якщо у вас планетарний міксер, насадка-лопатка. Кладемо крем кондитерський мішок і покриваємо торт. Вирівнюємо кондитерським шпателем. І знову прибираємо в холодильник! Ідеально на ночь.