Торт «Шоколад-смородина» простий рецепт. Шоколад та смородина – це дуже вдале поєднання. Шоколадний торт зі смородиновим кремом простий рецепт. Торт просто неймовірно смачний! Неможливо не сказати: «ммммммм🤤», коли пробуєш перший шматочок. Якщо хочете вразити своїх близьких – то неодмінно готуйте!
Інгредієнти
Для бісквіта:
4 яйця
130 г цукру
60 г борошна
1 ст. л крохмалю
50 г какао
1 ч. л розпушувача
Просочення:
100-150 мл кави
50 г вершків
2-3 ч. л цукру
Шоколадний крем:
200 г темного шоколаду
100 мл вершків 33-35%
200 р сметани
45 г цукрової пудри
Крем зі смородиною:
200 г смородини
100 г цукру
200 вершків
200 вершкового сиру
40 г цукрової пудри
10 г желатину
60 мл води
Шоколадний торт зі смородиновим кремом покроковий рецепт
1. Готуємо бісквіт: Яйця збити з цукром і дрібкою лобі протягом 10-12 хвилин в білу, пишну масу. Змішати борошно, крохмаль, какао, розпушувач. У 2-3 прийоми просіяти сухі інгредієнти в яєчну масу, обережно перемішати, щоб маса не опало. Викласти у форму 24 см, випікати при 180С 30-35 хв. Готовність перевірити шпажкою або пружність: у готового бісквіта якщо натиснути на поверхню – вона повертається на место.
2. Бісквіт охолодити. Загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник на 4 години. Шоколадний крем: Вершки довести до предкипения, дивитися на шоколад. Перемішати до повної однорідності. Залишити на 2-3 години. Сметану збити з цукровою пудрою, додати підготовлену шоколадну масу і збити в пишний крем.
3. Крем з смородини: Смородину змішати з цукром, довести до кипіння, пару хвилин приварити, зняти з вогню. Пробити бленедром в однорідному пюре. Накрити в контакт харчовою плівкою і залишити повністю охолонути. Желатин замочити в прохолодній воді. Коли набубнявіє – розтопити в микроволновке.
4. Вершки збити в густу щільну масу, додати пудру, вершковий сир і підготовлену смородину. Збити до однорідності. Тоненькою цівкою, весь час збиваючи, ввести желатин.
5. Збираємо торт: Бісквіт розрізати навпіл. Викласти перший корж, встановити кільце для складання торта. Просочити бісквіт сиропом, намазати половиною шоколадного крему, викласти половину крему з смородины.
6. Повторити це з другим бісквітом. Поставити торт в холодильник на 8 годин. Ну потім кличте гостей і збирати компліменти! Таких смаколиків вони ще не їли!
Відео рецепт 👇