Шоколадний торт зі згущеним молоком і вершками

Хороших Вам вихідних! Шоколадний торт зі згущеним молоком і вершками простий рецепт. А я ділюся як і обіцяла рецепт цього смачного шоколадного торта!

Інгредієнти

Форма 19 див.

Бісквіт
🔸2 яйця
🔸150 гр. цукру
🔸100 мл рослинного масла
🔸200 мл. молока
🔸250 гр. борошна
🔸60 гр. какао
🔸пакетик розпушувача (10 гр.)
🔸1/2 ч. л. соди + 1 ч. л. лимонного соку

Крем
🔸280 гр. згущеного молока
🔸200 гр. темного шоколаду
🔸300 мл. вершків 33%
Просочення: молоко+шоколад

Шоколадний торт зі згущеним молоком і вершками покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром до світлої піни, потім вливаємо молоко і масло, збиваємо хвилину, щоб змішати інгредієнти. Потім просіваємо борошно, какао і розпушувач. Перемішуємо. В самому кінці соду Насті лимонним соком і додаємо в тісто, перемешиваем.

2. Перелити тісто у форму і відправляємо в розігріту до 180° духовку приблизно на 40 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою. Для крему згущене молоко з’єднуємо з шоколадом і на середньому вогні, постійно помішуючи, доводимо до однорідності, після вливаємо жирні вершки і постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння, а після обов’язково охлаждаем.

3. Верхівку бісквіта зрізаємо і перетворюємо в крихту для обсипання торта, а сам бісквіт розрізаємо на 2 коржа. Збираємо торт в кільці. Просочуємо перший корж, потім розподіляємо зверху половину крему, зверху кладемо другий корж, також просочуємо і накриваємо другою частиною крема.

4. Кілька ложок крему залишаємо для змащування країв торта. Відправляємо торт в холодильник на 2 години, щоб стабілізувався. Після виймаємо з кільця, змащуємо кремом боки, посипаємо сухарями і прикрашаємо за желанию.

Відео рецепт 👇