Брусничне шведське варення простий рецепт. Смак дуже яскравий, не нудотний, з гіркуватістю, терпкий і насичений. Не дуже солодке. Шведське варення з брусниці Сілта рецепт простий.
Інгредієнти
Брусниця 1кг
500г Цукор (можна додати ще 200г, якщо сильно гірчить, але мені 500 ідеально)
Вода 200мл
Кориця 2 палички
Ваніль 1стручок
Бадьян 2звездочки
Шведське варення з брусниці Сілта покроковий рецепт
1. Брусницю помити, додати воду, на середньому вогні довести до кипіння і варити на повільному вогні 10 минут.
2. Додати цукор, спеції (можна без них або тільки з корицею), перемішати і варити ще хвилин 20 (але помішувати і перевіряти, тк чим ширше каструля, тим швидше загустити вийде варення і рідина швидше випаровується).
3. Але я в цей раз варила трохи більше години, щоб отримати густий джем. Дістати спеції (з ними можна заварити смачний чай).
4. Розкласти в стерильні банки (вийшло 6 баночок 120мл). Зберігаємо в підвалі або в шкафу.