Сливовий пиріг New York Times

Сливовий пиріг New York Times рецепт простий. ⠀ Так, той самий з газети New York Times. Той, який зазвичай печуть і викладають у вересні, коли його рецепт вперше опублікували. Але так як сливи досі можна купити, чому б не поділитися рецептом зараз?😊 ⠀ Спочатку його пекли зі сливами, але потім в тій же New York Times з’явилися рекомендації скуштувати пиріг з яблуками і журавлиною, з іншими фруктами. ⠀
Я готувала його саме як у першоджерелі. Навіть цукру класти менше не стала. Але знаєте, що найцікавіше? Скільки разів його пекла, сливи у мене весь час тонуть і виявляються на дні пирога 😊 як у всіх ці сливи залишаються на вершині, для мене загадка 😁 Напевно, тісто щільне у них. ⠀ Цей пиріг дуже смачний і готується легко – все, як ми любимо. Якщо у вас досі немає рецепта, зберігайте швидше і готуйте 😉 Він ідеальний для затишного домашнього чаювання в холодну погоду.

Інгредієнти

Цукор – 200 г
Розм’якшене вершкове масло – 113 р
Пшеничне борошно вищого сорту – 120 р
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – щіпка
Яйця С1 – 2 шт.
Сливи – 12-16 шт.
Цукор, сік лимона і кориця для слив

Сливовий пиріг New York Times покроковий рецепт

1. частіше міксера змішати цукор і масло до кремоподібного стану. Додати просіяне борошно, розпушувач, сіль, яйця і добре збити.
Сливи помити, обсушити паперовим рушником і розрізати навпіл, кісточки удалить.
2. Викласти тісто в роз’ємну форму діаметром 22, 24 або 26 см (у мене 26 см). На тісто викласти половинки слив шкіркою вгору. Присипати невеликою кількістю цукру, полити лимонним соком.
3. Посипати приблизно 0,5-1 ч. л. меленої кориці. Розігріти духовку до 180С. Випікати пиріг приблизно 45-60 минут.