Як зробити смачний сливовий соус з часником простий рецепт.
Інгредієнти
Сливи будь-якого сорту 1 кг
Часник 5-6 зубчиків
Олія оливкова 2-3 ст. л.
Сіль 1 ст. л. без гірки
чорний перець або чилі за смаком
1 пучок Кінза;
Цукор 5 ст. л.
Коріандр мелений 0,5 ч. л.
Ягоди ялівцю 10-15 шт. за бажанням
Сливовий соус з часником покроковий рецепт
1. Очистити сливи від кісточок. У каструлю з товстим дном відправляємо сливи, сіль цукор, чорний перець, кинзу, коріандр, ягоди ялівцю. Пробиваємо всі разом блендером в пюре.
2. Коли закипить, зменшуємо вогонь і варимо сливове пюре близько години, часто помішуючи, щоб не пригоріло до дну.
3. Маса зменшиться в обсязі. Додаємо оливкову олію, ще хвилинка, розливаємо по банках. Для довгого зберігання баночки і кришки необхідно завчасно простерилизовать.
Відео рецепт 👇