Смажені яловичі нирки на сковороді з вершковим соусом

Як смачно приготувати смажені яловичі нирки на сковороді з вершковим соусом без запаху смачно в домашніх умовах простий рецепт. Нещодавно на ринку я вперше в житті побачила яловичі нирки. Я захотіла приготувати з ними що-небудь особливе і знайшла французький рецепт з вогником і чудовим соусом.

Інгредієнти

▫️Яловичі нирки
▫️1 ст. л. вершкового масла
▫️30 мл коньяку
▫️60 мл коричневого соусу (рецепт 3 постами раніше або в профілі в закладці 📕 «Соуси»)
▫️30 мл портвейну / мадери / сухого вина
▫️80 мл жирних вершків
▫️Сіль і перець
▫️½ чл гірчиці
▫️⅓ ч. л. вустерського соусу
▫️100 гр грибів
▫️½ дрібної цибулини
▫️Вершкове і оливкове масло

Смажені яловичі нирки на сковороді з вершковим соусом покроковий рецепт

1. Нарізаємо гриби на шматочки і обсмажуємо на суміші вершкового і оливкового масла на сильному вогні. Дрібно нарізаємо цибулю і готуємо з грибами ще пару хвилин. Відставляємо сторону.

2. Нагріваємо вершкове масло на помірно сильному вогні і коли почне спадати піна обсмажуємо нирки 10 хвилин, перевертаючи кожні 2 хвилини. Знімаємо з вогню, вливаємо коньяк і підпалюємо! Обожнюю фокуси з вогнем!

3. Перекладаємо нирки на тарілку, а в сковороду вливаємо коричневий соус, портвейн або вино і выпариваем на помірно сильному вогні кілька хвилин до загустіння. Додаємо гриби і вершки, готуємо ще пару хвилин. Приправляємо сіллю і перцем. Знімаємо з вогню, додаємо трохи вершків, гірчицю і вустерський соус.

4. Нарізаємо нирки на скибочки, прогріваємо пару хвилин і подаємо разом з соусом. Соус виходить просто приголомшливий, і його можна подати до інших страв, наприклад до курячого філе!

Відео рецепт 👇