Смажений сир тофу на сковороді зі шпинатом

Смажений сир тофу на сковороді зі шпинатом простий рецепт. Це не рецепт, а суцільне гастрономічне задоволення. Все готується за пару хвилин, виходить шалено смачно! Соус зі шпинату – просто захоплення. А якщо додати відварну гречку або кіноа – у вас прекрасний ситний сніданок, після якого можете надовго забути про почуття голоду. Скоріше в найближчий магазин за інгредієнтами!

Інгредієнти

Тофу – 1 пачка (або адигейський сир)
Шпинат – 100 г
Молоко кокосове – 4-5 ст л
Каррі – пару щіпок (я беру не гострий)
Імбир мелений – щіпка
Часник – 1-2 зубчики
Чорний кмин – щіпка
Масло топлене/оливкова – для смаження

Тофу можна замінити на адигейський сир, а ось спеції залиште обов’язково, тут вони дуже важливі для смаку страви.

Смажений сир тофу на сковороді зі шпинатом покроковий рецепт

1. Наріжте тофу або сир на шматочки товщиною близько 7-10 мм В сковороді розтопіть масло, додайте чорний кмин, каррі, перемешайте.
2. Додати тофу і обсмажуйте на середньому вогні з кожного стороны.
3. Для соусу в окрему сковороду додайте пряжене олію, дрібно наріжте часник або через часникодавку. Додайте щіпку каррі, меленого імбиру, перемешайте.
4. Додайте кокосове молоко, нарізаний шпинат і тушкуйте під кришкою кілька хвилин. Збийте шпинатну масу у блендері або заглибним блендером. Подавайте сразу.