Як зробити смачні Сметанні капкейки Фундук Шоколад простий рецепт.
Інгредієнти
Крихта
100 г фундука
80 г цукру
3 г кориці
1/4 ч. л. солі
Тісто ~28-30 шт.
250 г сметани 20-30%
130 г грецького йогурту 10-12%
1,5 ч. л. соди
180 г яєць (~3 шт.)
200 р цукру
250 г вершкового масла 82,5%
1 ст. л. рому
2 ч. л. ванільної пасти
460 г борошна
2 ч. л. розпушувача
1 ч. л. солі
Ганаш
240 г молочного шоколаду 33%
80 г фундучной пасти
200 р вершків 33-36% (1)
250 г вершків 33-36% (2)
300 г маскарпоне 80-85%
Сметанні капкейки Фундук Шоколад покроковий рецепт
1. Крихта.
Підсмажити фундук в духовці до золотистого кольору і яскраво вираженого горіхового аромату, після чого повністю остудити. Якщо використовуєте неочищений фундук, очистіть від лушпиння після того, як обжарите. У чашу блендера/фудпроцессора помістити обсмажений фундук, цукор, корицю і сіль. Подрібнити імпульсами до стану дрібної крошки.
Підсмажити фундук в духовці до золотистого кольору і яскраво вираженого горіхового аромату, після чого повністю остудити. Якщо використовуєте неочищений фундук, очистіть від лушпиння після того, як обжарите. У чашу блендера/фудпроцессора помістити обсмажений фундук, цукор, корицю і сіль. Подрібнити імпульсами до стану дрібної крошки.
2. Тісто.
Сметану і йогурт змішати з содою і відставити на 10-15 хвилин. У чашу блендера помістити яйця з цукром і пробити протягом хвилини. Додати м’яке вершкове масло, знову пробити до однорідності. У суміш сметани і йогурту додати ром, ванільну пасту, перемешать.
Сметану і йогурт змішати з содою і відставити на 10-15 хвилин. У чашу блендера помістити яйця з цукром і пробити протягом хвилини. Додати м’яке вершкове масло, знову пробити до однорідності. У суміш сметани і йогурту додати ром, ванільну пасту, перемешать.
3. Потім перелити в чашу блендера і ретельно з’єднати імпульсами до однорідності. Отриману суміш помістити у велику миску. Борошно просіяти, змішати з розпушувачем і сіллю, після чого додати до рідких інгредієнтів і за допомогою силіконової лопатки ретельно вымешать.
4. Перекласти тісто в кондитерський мішок і розподілити по паперовим формах, заповнюючи їх на 1/3 висоти. Зверху кожен капкейк посипати ~1 ч. л. крихти. Поверх викласти другий шар тіста, заповнюючи паперові формочки на 3/4 высоты.
5. Посипати фундучным крамблом, злегка утискуючи його чайною ложкою тісто. Випікати в розігрітій до 180-200 °C духовці близько 15 хвилин. Готовність перевірити на суху шпажку. Дістати з духовки повністю остудить.
6. Далі в каруселі – https://www.instagram.com/p/CjDIzketmq3/