Як зробити Сметанний цветаевский пиріг з яблуками в духовці простий рецепт.
Інгредієнти
на форму діаметром 24 см:
Тісто:
▫️170 гр борошна
▫️100 гр вершкового масла (кімнатної температури, розм’якшене)
▫️70 гр сметани 20%
▫️ 1 ч. ложка розпушувача
⠀
Заливка:
▫️100 гр цукру
▫️20 гр ванільного цукру або 5 гр ванільною пасти
▫️350 гр сметани
▫️20гр кукурудзяного крохмалю
▫️2 яйця
⠀
3-4 середніх яблука
Сметанний цветаевский пиріг з яблуками в духовці покроковий рецепт
1. Для тіста: сметану і вершкове мало збити до однорідності, з’єднати з борошном, просіяти з розпушувачем. Замісити тісто, прибрати хвилин на 5-7 в морозилку, щоб було легше раскатывать.
2. Розкачати завтовшки 3-4 мм, розподілити по формі, сформувати дно і борти. ⠀ Для начинки: сметану, цукор змішати з яйцями і крахмалом.
3. Яблука порізати тонкими скибочками, викласти у форму з тестом від краю до середини по спіралі, у формі квітки як на відео, залити сметанною смесью.
4. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин до рум’яної скоринки. Дати охолонути при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник до повного охолодження, якщо дозволить сила воли.