Сочевиця зі шпинатом на сковороді з яйцем простий рецепт. Смачний обід для тих, хто втомився від святкових застіль 🎄 Пропоную вам рецепт дуже смачного обіду корисні інгредієнти: сочевиця і шпинат 👌 Рецепт чудово підійде і на сніданок, і на вечерю. Поживне, корисне і пряна страва для всієї родини!
Інгредієнти
сочевиця – 150 гр.
часник – 15 гр.
червоний цибуля – 40 гр.
топлене масло – 1 ст. л.
вода (або овочевий бульйон) – 400 мл
гарам масала (кориця, імбир, бадьян) – 1 ч. л.
паприка – 1 ч. л.
шпинат – 40-50 гр.
яйце – 1 шт.
Сочевиця зі шпинатом на сковороді з яйцем покроковий рецепт
1. Для початку замочіть на ніч сочевицю. Мені подобається зелена велика, але ви можете взяти будь-яку. ⠀ Обсмажте на топленому маслі дрібно порізані часник і червоний лук (якщо немає червоного, візьміть будь-який). Процідіть сочевицю, закиньте її до цибулі і трохи прижарьте для горіхового смаку. ⠀
2. Влийте воду або овочевий бульйон, додайте Гарам масалу або будь-яку іншу спецію, яка вам подобається. Посоліть за смаком, але не досаливайте – волога ще випарується. ⠀ Додайте паприку, закрийте кришкою і поставте тушкуватися на повільний вогонь до готовності – приблизно на 15-20 хвилин. ⠀
3. Змішайте сочевицю зі шпинатом. При сервіровці обов’язково збризніть лимонним соком, оливковою олією і посипте перцем. За бажанням ви можете відварити яйце-пашот. Замість шпинату можна взяти рукколу. ⠀
4. Повірте, це блюдо дуже легко приготувати! Але воно шалено смачне 😍 ⠀ Імпровізуйте і разгружайтесь між святковими застольями.
Відео рецепт 👇