Сочинська пахлава в домашніх умовах

Сочинська пахлава в домашніх умовах простий рецепт. Ось і рецептик… перший за довгий час… Поки монтувала, захотіла ще раз приготувати, дуже смачно вийшло. Я готувала вдома у батьків, дві похлавы просто змели за вечір❤️ Як вам музичне оформлення?😂 Рецепт досить простий, з таким тестом працювати одне задоволення. Так що, якщо хочете приготувати, не бійтеся. У мене все вийшло з першого разу))

Інгредієнти

тісто
* 4 жовтки
* 200 г цукру
* 200 г сметани
* 1 ч. л. соди
* 300 г вершкового масла
* 600 г борошна

начинка
* 5 шт яєчного білка
* 500 г волоських горіхів
* 200 г цукру

верх
* 1 жовток
* 300 г рідкого меду (або розтопленого)

Сочинська пахлава в домашніх умовах покроковий рецепт

1. 1. Для тіста змішуємо жовтки і цукор, збиваємо до посветления.
2. Додаємо сметану і розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
3. Вводимо просіяне борошно і соду. Замішуємо тісто. Накриваємо плівкою і прибираємо в холодильник ~ на 1 час.

2. 4. Для начинки обсмажуємо волоські горіхи на сухій сковороді. Подрібнюємо (зручніше і швидше в блендері). Залиште 10-12 половинок для прикраси.
5. Засипаємо цукром, додаємо білки і перемішуємо.
6. Тісто ділимо на 3 частини. Кожен шар тонко розкочуємо. Краще розкачувати і перекладати з допомогою силіконового килимка (див. відео).
7. Розподіляємо горіхову начинку на перший і другий шар тіста.

3. 8. Останній шар змащуємо жовтком, не прорізаючи ножем малюємо ромбики і викладаємо на них горішки.
9. Збоку тісто добре склеюємо між собою.
10. Випікаємо при 180 С ~ 30 хв до бурштинового кольору.
11. Дістаємо з духовки і поливаємо рідким медом. Даємо просочитися 10-20 минут.

Відео рецепт 👇