Соковиті м’ясні котлетки з хлібом в паніровці рецепт простий! ⠀ Рецептом ділилася з вами рік тому, була мрія зробити гарне фото, а то було тільки відео , вдалося красиво зняти 🙌 Вчора за вашим порадам цибулю пассировала, з пассированным цибулькою котлетки вийшли ще смачніше 😍 ⠀ Дуже смачні, ніжні, соковиті, чудово тримають форму 👍 ⠀ Хочу написати про цибулю, чому саме дрібно різаний, а не через м’ясорубку або не на тертці.
Коли ви перекручуєте або трете на тертці цибулю, виходить шкірка окремо, цибульний сік окремо, фарш виходить більш рідкий і менш лепкий, при смаженні цибулю випливає і котлети будуть менш соковитими. Не бійтеся цибулевих шматочків, вони добре пропарюють при гасінні котлеток, цибулю не відчувається, зате котлетки виходять дуже соковитими і добре тримають форму 👍.
Коли ви перекручуєте або трете на тертці цибулю, виходить шкірка окремо, цибульний сік окремо, фарш виходить більш рідкий і менш лепкий, при смаженні цибулю випливає і котлети будуть менш соковитими. Не бійтеся цибулевих шматочків, вони добре пропарюють при гасінні котлеток, цибулю не відчувається, зате котлетки виходять дуже соковитими і добре тримають форму 👍.
Інгредієнти
1400 г свинячого або свино-яловичого фаршу
220 г м’якушки білого хліба
240 г цибулі (2 середні цибулини)
260 г води
1.5 год л солі
1/4 год л запашного чорного перцю
3-4 ст л рослинного масла для пасерування цибулі
⠀
100 -150 гр борошна або панірувальних сухарів для панірування
⠀
Рослинне масло для смаження
⠀
200 мл окропу для гасіння
Соковиті м’ясні котлетки з хлібом в паніровці покроковий рецепт
1. Підготувати цибулю .Цибулю дрібно нарізати, на сковороді з добре розігрітою олією пасерувати на невеликому вогні 2 хвилини чисто до прозорого кольору, обсмажувати до золотистого кольору не потрібно. Цибуля зняти з вогню, дати остыть.
2. М’ясо прокрутити в м’ясорубці, хліб замочити у воді, у велику чашу викласти всі інгредієнти з цибулею і добре перемішати руками, фарш на котлети готовий. Можна накрити фарш і відправити в холодильник на 30 хвилин, з охолодженого фаршу легше ліпити котлети. ⠀
3. Взяти приблизно 80-90 г фаршу, добре відбити в руках, надати форму котлети, обваляти в борошні і викласти на дошку, застелену харчовою плівкою. Сформувати відразу всі котлетки для однієї партії щоб викласти їх на сковороду. ⠀
4. На добре розігріте рослинне масло викласти котлети, смажити з двох сторін на середньому вогні хвилин 5. Можна накрити кришкою. ⠀ Обсмажені котлети скласти в каструлю, налити 200 мл кип’ятку, накрити кришкою і готувати 10-15 минут.