Як смачно зробити Солона ікра червоної риби форелі зерниста в домашніх умовах простий покроковий рецепт швидко. Куди її використовувати навіть писати не буду. Вона хороша і на бутерброд, і в салат.
Інгредієнти
Якщо у вас менше ікри, перерахуйте інгредієнти
ікра форелі – 410 р
кип’ячена вода – 1 літр
сіль – 70 р
масло рослинне – 1,5 ст. л.
Солона ікра червоної риби форелі зерниста в домашніх умовах покроковий рецепт
1. У миску налити 1 літр гарячої води приблизно 40-50 градусів. Додати 1 ст. л. солі, ретельно перемішати до її розчинення. Викласти в солоний розчин ікру. Залишити на 5 хвилин. Потім прибрати всі плівочки. Берете шматочок, кладете на долоню і акуратно растираете.
2. Ікринки легко відходять, плівка залишається. Потім ікру промити в проточній воді. Підготувати солоної розчин. В 1 літрі кип’яченої водою розчинити сіль. Перекласти туди промиту икру.
3. Залишити для просолення на 15 хвилин. Злити розсіл. Обсушити ікру паперовим рушником. Додати рослинне масло. Перемішати і розкласти ікру в чисті банки. Прибрати в холодильник на пару годин і можна вживати в їжу. ⠀
4. ‼️ Щоб продовжити термін зберігання ікри, заберіть її в морозилку. Перед використанням розморозьте заздалегідь через холодильник.
Відео рецепт 👇