Як смачно зробити Соус песто з базиліком простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Італійський соус Песто – неймовірно ароматний і дуже смачний! Можна намазати на тост, на свіжий хліб, збирати смачні брускети з в’яленими томатами і сливами, з сьомгою, подавати з пастою, запеченим м’ясом, стейком, смаженою куркою, додавати в різні салати (Наприклад, Цезар і Буратта)і т. д
Інгредієнти
100 г зеленого базиліка
50 р кедрових горішків або Кешью
100 мл оливкової олії
70 г Пармезану
2 зубчики часнику
Сік половини лимона
0,5 ч. л солі
Соус песто з базиліком покроковий рецепт
1. Базилік промити, обсушити і в чашу блендера скласти листочки, відокремивши від стебел. Кедрові горішки прожарити на сухій сковороді на середньому вогні до злегка золотистого кольору, дати повністю остыть.
2. Додати до базиліку горішки, нарізаний часник, натертий Пармезан, оливкова олія, сік лимона і сіль.Пробити в блендері до однорідної массы.
3. Якщо побажаєте більш густе Песто, додавайте менше олії. Зберігати в герметичній тарі в холодильнику! Песто дуже смачний👌🏻 Якщо є перевірені рецепти з додаванням Песто, поділіться в коментарях! Заздалегідь спасибі
Відео рецепт 👇