Таким способом завертала Хачапурі по-аджарськи вперше і мені сподобалося! 😃 Готуємо Справжні Хачапурі по-аджарськи човники в домашніх умовах рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Для тесту :
– борошно 400 гр
– сіль год/л
– цукор 0,5 ч. л
– масло 2ст/л
– дріжджі 10гр
– тепле молоко 200 мл (+/-)
Начинка:
– сир сулугуні 400 гр
– сіль за смаком
– жовток 2 шт
Справжні Хачапурі по-аджарськи човники в домашніх умовах покроковий рецепт
1. Насипати борошно в миску, зробити воронку , додати сіль, цукор, дріжджі, олія, тепле молоко і замісити тісто. Готове тісто прибрати в тепле місце, щоб воно збільшилося в размере.
2. Поки тісто підніметься натираємо сир на крупній тертці, додаємо трохи солі. Як тісто підніметься розділити його на 2 рівні частини. Тісто расскатать, зверху покласти сир, загортаємо як великий пиріжок і витягуємо краю, щоб вийшла форма човники. Відправляємо в розігріту до 200 гр духовку на 15-20 мин.
3. Коли хачапурі покриється рум’яною скоринкою в середину додати 1 жовток і відправити в духовці ще на 3 хвилини. Перед подачею поруч з жовтком покласти шматочок вершкового масла.
Відео рецепт 👇