Сухий пиріг печиво з горіхами в цукровій пудрі простий рецепт. Цей пиріг з горіхами – наша відповідь пирогу з пеканом. Мінімум інгредієнтів і зусиль – і через півтори години на вашому столі буде смачна домашня випічка, щось середнє між пирогом і печивом. Горіхи підійдуть будь-які, і мигдаль і фундук, волоські. Вершкове масло – як завжди, найкраще з доступного. Зберігається пиріг довго, тільки хто ж йому дозволить?
Ми проїжджали по штату Джорджія, знаменитому горіхами пекан. І я стала розповідати синові, що знайома з цими горіхами з дитинства. У Ташкенті був величезний Ботанічний сад. Він був на околиці, мало хто знав, що в ньому можна гуляти, як в парку. Там росли пекановые дерева, не знаю, збирав хтось горіхи цілеспрямовано, але нам діставалися тільки впали на землю. Вони були іншими.
⠀
А звичним був волоський горіх. Під ліщиною літніми вечорами грали в преферанс мої батьки, взимку мама годувала чахлу мене сумішшю з меду і волоських горіхів, перемеленими з тонкошкірою узбецьким лимоном і курагою, або просто насипала в пиалушку горіхи, курагу й родзинки і підставляла під руку, поки я валялася на дивані з книжкою. Торт з меренги з волоським горіхом довго був моїм фірмовим.
⠀
А вже в Новоросійську, наївшись від душі горіхів молочної стиглості, я дізналася, що вони, пардон, слабят шлунок, і що віскі з сіллю дійсно полегшують цей стан. Останнє відкриття, пов’язане з волоськими горіхами, сталося в Туреччині два роки тому: з замоченого волоського горіха легко зняти коричневу шкірку, а його смак і текстура стають як у горіха молочної стиглості.
І що, виявляється, від замочування горіхи “оживають” і користь горіхів прям зростає.
До речі, з пеканом номер з замочуванням і зняттям шкурки не пройшов, і смак горіха став швидше гірше, ніж краще. Взагалі, звичайно, дивно, як змінюється смак і текстура горіхів в залежності від того, сирі або обсмажені, замочені чи ні.
⠀
Звичайно, пекан і волоський дуже різні. Пекан солодше, мені в ньому бачиться більше кондитерський потенціал, ніж гастрономічний. Сациві я б з пекана точно готувати не стала б, а от додати в салат – цілком. При цьому я спокійно заміню пекан волоським горіхом у відкритому пирозі.
Як каже один мій знайомий один, «їжте волоські горіхи, вони схожі на мізки». Як і пекан. Так що їмо, умнеем…
Ми проїжджали по штату Джорджія, знаменитому горіхами пекан. І я стала розповідати синові, що знайома з цими горіхами з дитинства. У Ташкенті був величезний Ботанічний сад. Він був на околиці, мало хто знав, що в ньому можна гуляти, як в парку. Там росли пекановые дерева, не знаю, збирав хтось горіхи цілеспрямовано, але нам діставалися тільки впали на землю. Вони були іншими.
⠀
А звичним був волоський горіх. Під ліщиною літніми вечорами грали в преферанс мої батьки, взимку мама годувала чахлу мене сумішшю з меду і волоських горіхів, перемеленими з тонкошкірою узбецьким лимоном і курагою, або просто насипала в пиалушку горіхи, курагу й родзинки і підставляла під руку, поки я валялася на дивані з книжкою. Торт з меренги з волоським горіхом довго був моїм фірмовим.
⠀
А вже в Новоросійську, наївшись від душі горіхів молочної стиглості, я дізналася, що вони, пардон, слабят шлунок, і що віскі з сіллю дійсно полегшують цей стан. Останнє відкриття, пов’язане з волоськими горіхами, сталося в Туреччині два роки тому: з замоченого волоського горіха легко зняти коричневу шкірку, а його смак і текстура стають як у горіха молочної стиглості.
І що, виявляється, від замочування горіхи “оживають” і користь горіхів прям зростає.
До речі, з пеканом номер з замочуванням і зняттям шкурки не пройшов, і смак горіха став швидше гірше, ніж краще. Взагалі, звичайно, дивно, як змінюється смак і текстура горіхів в залежності від того, сирі або обсмажені, замочені чи ні.
⠀
Звичайно, пекан і волоський дуже різні. Пекан солодше, мені в ньому бачиться більше кондитерський потенціал, ніж гастрономічний. Сациві я б з пекана точно готувати не стала б, а от додати в салат – цілком. При цьому я спокійно заміню пекан волоським горіхом у відкритому пирозі.
Як каже один мій знайомий один, «їжте волоські горіхи, вони схожі на мізки». Як і пекан. Так що їмо, умнеем…
Інгредієнти
20х30 см
Для тіста:
420 г пшеничного борошна
200 г холодного вершкового масла
200 р сметани жирністю 10-15%
3 г солі
Для горіхової начинки:
200 р цукру
150 г підсушених і подрібнених горіхів
55 г яйця
½ ч. л. меленого кардамону
Додатково:
100-150 г цукрової пудри
Сухої пиріг печиво з горіхами в цукровій пудрі покроковий рецепт
1. Борошно змішайте з сіллю, додайте нарізане шматочками холодне вершкове масло і змішати за допомогою міксера з насадкою «лопатка» до освіти рівномірно дрібної крихти. Можна зробити це за допомогою кухонного комбайна. Додайте сметану і замісіть неоднорідне тесто.
2. Розділіть тісто на дві приблизно рівні частини і розкачайте кожну в пласт розміром 20х30 см або до товщини 2.5-3.0 мм. Зручно зробити це між двома шарами щільної плівки. Приберіть в холодильник на 30 минут.
3. Для начинки змішати до однорідності цукор, кардамон і яйце. Додайте горіхи, перемішайте. Викладіть начинку на пласт тіста, розрівняйте і закрийте другим пластом. З’єднайте краю, наколіть поверхню вилкой.
4. Випікайте пиріг 35-40 хвилин при температурі 180, режим «верх+низ». Остудіть на решітці 10 хвилин. Перекладіть пиріг на решітку і наріжте квадратами або ромбами. Відразу ж обваляйте в цукровій пудрі з усіх сторон.
Відео рецепт 👇