сирки тірамісу в шоколаді

Все найсмачніше вже придумано, нам залишається тільки поєднувати в одному блюді історії різних десертів) І сьогодні в кадрі рецепт сирних сирків, але з начинкою з італійського десерту. Зустрічайте… Як зробити смачні Сирні сирки тірамісу в шоколаді рецепт простий.

Інгредієнти

На 6 сирків.
200 р класичного сиру
100 г м’якого сиру
(Можна запінити на сирний сир)
30 г вершкового масла 82,5%
40 г цукру або будь-цукрозамінник
100 мл еспрессо
7-9 паличок печива савоярді
120-150 г шоколаду

сирки тірамісу в шоколаді покроковий рецепт

1. Обидва види сиру, вершкове масло кімнатної температури і цукор подрібніть блендером. Викладіть частину маси у форми, заповнивши дно і розподіливши сир на борти. В один сирок у мене влізло 1,5 палички печива, я спочатку разломила її на частини, потім обмакнула частини в охолоджений кава і акуратно виклала їх у підготовлені формочки.
2. Потім акуратно заповніть формочки залишилися сиром, та поставте силіконову форму в морозилку на 3-4 години, до повного застигання сирків. Підготуйте шоколад, розтопивши його на водяній бані разом з какао-маслом (якщо додаєте рослинне масло, то робіть це знявши шоколад з плити).
3. Вийміть сирки з форми, занурте їх в шоколад, і перекладіть на дошку накриту фольгою, приберіть в морозилку на 5-6 хвилин. Потім дайте сирків повністю розморозитися в холодильнику і подавайте. Зберігати сирки необхідно також в холодильнике.

4. ВАЖЛИВО:
– Я готую сирки в силіконовій формі, підійде будь-яка, просто не використовуйте великі формочки.
– В шоколад, коли його розтоплюю, я додаю какао-масло, завдяки цьому шоколадний корпус так хрумтить. Шоколад не темперирую.
– Замість какао-масла можна додати рослинне масло, обсяг регулюйте залежно від консистенції і шоколаду який вибрали, вона повинна бути текучою, але не занадто рідкою, щоб шоколад чіплявся за сирок.
– Я робила сирки з різним шоколадом, на фото шоколад з матчу з Самоката, і чорний шоколад, добре виходить з молочним. Білий шоколад працює добре тільки з рослинною маслом.

Відео рецепт 👇