Ніжний десерт для смачного дня. 🤗 Сирки з кешью і зеленої гречки на кокосовому молоці простий рецепт.
Інгредієнти
Кешью – 200 гр.
Зелена гречка – 180 гр.
Кокосове молоко – 300 мл
Сироп топінамбура – 100 мл
Сік лимона – 30мл.
Агар – агар (900) – 1.5 ч. л
Ксантовая камедь (або гуарова камедь) – 2г.(1/4 чайної ложки)
Эктракт ванілі
Для домашньої глазурі знадобиться:
60гр.какао масла
60 мл сиропу топінамбура
60 гр. какао тертого
Сирки з кешью і зеленої гречки на кокосовому молоці покроковий рецепт
1. Підготовка:
Зелену гречку промити, замочити на 20 хвилин, промити, злити воду і залишити на ніч під паперовою серветкою. Вранці ретельно промити. Кешью залишити на ніч у воді. Вранці ретельно промыть.
Зелену гречку промити, замочити на 20 хвилин, промити, злити воду і залишити на ніч під паперовою серветкою. Вранці ретельно промити. Кешью залишити на ніч у воді. Вранці ретельно промыть.
2. В блендері з’єднати зелену гречку, кешью, сік лимона, сироп топінамбура, ксантанова камедь, половину кокосового молока (150мл.) Подрібнити до однорідності. У кухлик налити другу частину молока (150 мл). Додати агар-агар, з’єднаний з 1ч.л. сахара.
3. Довести до кипіння, постійно помішуючи. Дати покипіти 2 хвилини. Потім перелити до решти інгредієнтів у чаші блендера. Збити до однорідності. Розлити по формочках “сирну” масу. І відправити у морозильну камеру на 3 години або на ніч. Зробіть шоколадну глазур самостійно або розтопіть готову плитку шоколада.
4. Для домашньої глазурі знадобиться :
Розтопити масло какао в духовці в режимі 45 гр., додати терте какао, сироп топінамбура. Після отримання однорідної маси, охолоджувати шоколад, помішуючи до 28 гр. Якщо хочете темперувати шоколад, щоб він не танув в руках, то після охолодження, його потрібно заново нагріти на 4-5 градусів – до 33 градусів. Занурюйте сирки в шоколадну глазур і протягом двох секунд прикрашайте, поки глазур не застигла. Зберігайте сирки в холодильнику до 5 дней.
Розтопити масло какао в духовці в режимі 45 гр., додати терте какао, сироп топінамбура. Після отримання однорідної маси, охолоджувати шоколад, помішуючи до 28 гр. Якщо хочете темперувати шоколад, щоб він не танув в руках, то після охолодження, його потрібно заново нагріти на 4-5 градусів – до 33 градусів. Занурюйте сирки в шоколадну глазур і протягом двох секунд прикрашайте, поки глазур не застигла. Зберігайте сирки в холодильнику до 5 дней.