Сирні булочки на кефірі в духовці

Як зробити смачні Сирні булочки на кефірі в духовці рецепт простий 🧀 ніжні, м’які і дуже сирні. Тісто можна використовувати для будь-яких пиріжків (солодких і ситних). У сирних булках важливо використовувати різний сир і знати міру. Дуже добре тягнеться нитками сир моцарелла для піци (він часто у продажу виглядає як ковбасний сир , таким брусочком, а не круглими кульками в рідині)

Інгредієнти

Для тесту
Кефір 2,5-3,2% 250мл
Масло рослинне 100мл
Борошно 450г
Сіль 1чл
Цукор 1стл
Дріжджі сухі 11г (в ході довгих експериментів, для себе визначила ідеальне кількість для такого тесту)

Для начинки
Сир пармезан 70г
Сир моцарелла для піци(саме він дасть нитки сиру при розломі) 70г
Сир «Російський» 70г

Для декору
1 Жовток + 1стл молока
Кунжут

Сирні булочки на кефірі в духовці покроковий рецепт

1. З’єднати інгредієнти і ретельно вимісити тісто. Можна використовувати кухонний комбайн і насадку «гак». Все можна завантажити в чашу хлібопечення і включити заміс швидкого дріжджового тіста йди вимісити руками. Миску змастити маслом, сформувати кулю з тіста, затягнути плівкою миску і залишити хвилин на 40, обім’яти і ще раз дати піднятися, хоча можна і після однієї расстойку приступити до формовке.
2. Тісто розділити на 8 частин , зверху закрити плівкою і залишити на 20 хвилин, поки готуємо начинку. Сир натерти на дрібній тертці. З кожної частини тесту зробити джгут і трохи розкачати. Нанести сир (у мене мікс: пармезан, моцарелла для піци, «російський») смужкою. Зліпити краї щільно (я пригоджуся по шву плетінням як для вареників), можна трохи змастити водою або білком, щоб щільніше склеилось.
3. Далі можна як завгодно сплести і покласти на деко на пергамент Бажано залишити хвилин на 30 на расстойку, поки Духовка гріється до 200-210 С. Змастити сумішшю жовтка і молока, посипати кунжутом. Випікати хвилин 15. Тримати себе в руках і не є гарячими. Можна приготувати ввечері, а вранці 30 Секунд в мікрохвильовій печі повернуть виробів мягкость.