Сирні гомбовці по закарпатськи

Сирні гомбовці по-закарпатськи з вишнями і полуницею! Справжній український рецепт! Дуже простий і неймовірно смачний! Біжіть готувати! Гомбовці з сиру простий рецепт.

Інгредієнти

500 г сиру
100 г цукру (50 г для начинки)
2 яйця
3-5 ст. л. манки (залежно від жирності сиру)
6 ст. л. борошна (теж в залежності від жирності сиру)
100 г вишні +100 г полуниці

Для присипки:
5-10 г вершкового масла
50 г панірувальних сухарів
4-5 ст. л. цукру
кориця (за бажанням)

Сирні гомбовці по закарпатськи покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо самі гомбовці! Для цього змішуємо всі інгредієнти і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб манка розбухла. Якщо бачите, що маса дуже липне до рук, можете додати ще трохи борошна, все залежить від жирності і консистенції сиру. ⠀

2. Потім вологими руками формуємо кульки, всередину кладемо вишню без кісточки і трохи цукру, або просто полуницю, без цукру. ⠀ Зверху присипаємо борошном. Варимо в киплячій підсоленій воді з крапелькою рослинного масла ~5 хвилин. ⠀

3. Готуємо смачну присипку! На рослинній олії смажимо панірувальні сухарі, цукор і корицю. Смажимо хвилин 5 на середньому вогні. ⠀ Подаємо гарячі гомбовці зі сметаною, присипаємо їх зверху і пробуємо!

4. Це вам не ліниві вареники, це набагато смачніше! А головне, приготоване з любов’ю!

Відео рецепт 👇