Як смачно зробити Сирно гарбузова запіканка зебра в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжна сирно-гарбузова запіканка
Просто захоплення! Текстура ніжна, тануча у роті, в міру солодка.
Просто захоплення! Текстура ніжна, тануча у роті, в міру солодка.
Інгредієнти
Сирне тісто:
сир – 400 гр.
яйця – 2 шт.
цукор – 3 ст. л.
крохмаль – 3 ст. л.
сіль – 1 щіпка
ванілін – 1 гр.(за бажанням)
молоко 50 мл (якщо тісто густе)
Гарбузове тісто:
гарбуз – 500 гр.
яйця – 2 шт.
цукор 2 ст. л.
крохмаль -4 ст. л.
сіль – 1 щіпка
Ванілін
Сирно гарбузова запіканка зебра в духовці покроковий рецепт
1. Вимиту, очищену гарбуз, нарізаю великими шматочками, запікаю до готовності, можна і відварити, але пюре буде водянисте і рідке. Гарбуз охолоджуємо, додаємо цукор , ванілін і пробиваємо блендером. Далі додаємо яйця, крохмаль і перемешиваем.
2. Для сирного тіста змішайте всі інгредієнти, подрібніть блендером до однорідності і якщо маса буде густіше ніж гарбузова – додайте молоко. Дно рознімної форми (24 см) застеляємо пергаментом, змащуємо рослинним маслом і наливаю по черговості по дві столові ложки гарбузового тіста і сирного теста.
3. У мене гарбузової маси виявилося більше і трохи залишилося. Її ми будемо використовувати пізніше. Ставлю випікатися в розігріту духовку до 180 градусів на 40-45 хвилин. Далі заливаємо пиріг залишилася гарбузової масою і відправляємо в духовку ще на 15-20 хвилин. Пиріг охолодити до кімнатної температури, дістаємо з форми і нарізаємо. Приємного чаювання
Відео рецепт 👇