Сирно-маковий десерт з ягідним шаром простий рецепт 🍰 Головне правило – беремо самий смачний сир, не сухий але і не сильно вологий, без крупинок. Від цього залежить все! Про основу: у мене експрес-варіант з печива, за бажанням можна зробити самим пісочну. У відео основа занадто товста, тому вирішила зменшити її в два рази і в інгредієнтах даю вам вже зменшений варіант)
Інгредієнти
Інгредієнти на форму діаметром 20 см:
Основа 👇🏻
Печиво типу ювілейного – 80 гр
Вершкове масло – 35-40 гр
Сирна основа 👇🏻
Мак – 40 гр
Молоко – 100 гр
Сир 5% – 500 гр
Яйця – 2 шт.
Цукор – 80 гр (виходить не дуже солодко, хто любить солодше – пробуйте і додайте ще)
Ягідний шар 👇🏻
У мене була заморожена з літа полуниця, пробита блендером з цукром, можна взяти будь-які ягоди і пробити блендером – 200 мм
Желатин швидкодіючий – 6 гр
Вода – 30 гр
Сирно-маковий десерт з ягідним шаром покроковий рецепт
1. Мак заливаємо молоком і нагріваємо на плиті до дуже гарячого стану, але не кип’ятимо. Знімаємо з плити і повністю охолодити. Для основи печиво подрібнюємо в крихту, з’єднайте з розтопленим вершковим маслом і утрамбовуємо на дно форми для випічки, дно якої застелене пергаментом а боки змащені вершковим маслом.
2. Випікаємо в духовці 10 хв. при 180 градусах. Для сирної основи сир пробиваємо блендером, або протираємо через сито. З’єднуємо з яйцями і цукром і збиваємо до легкості, потім додаємо молоко з маком і збиваємо ще раз. Викладаємо на основу з печива і випікаємо при 180 градусах ~ 50 хв. (дивіться по своїй духовці).
3. Після випічки повністю охолодити. Для ягідного шару желатин замочуємо водою і в цей час ягідне пюре підігріваємо до гарячого стану, не перегреваем і не кип’ятимо! Набряклий желатин додаємо в гаряче пюре і гарненько перемішуємо до растворения.
4. Заливаємо на остиглу запіканку і прибираємо в холодильник до застигання шару мінімум на 3 години. Все готово ✅ рецепт не складний, але кожен шар потрібно остудити, тому для нього треба час. Раджу готувати з вечора на завтра 👌 Удачі у приготуванні і приємного апетиту!
Відео рецепт 👇