Сирно вершкова запіканка простий рецепт. 1001-я варіація сирної запіканки – вершкова! Насправді, варіантів в моєму арсеналі ще більше, просто не всі записую)) Найчастіше просто готую її «на око», експериментуючи і спостерігаючи за тим, як той чи інший інгредієнт змінює до болю звичний смак.
Так от жирні вершки і повна відсутність борошна роблять цю запіканку просто найніжнішої, дуже вершковою і неймовірно повітряної. З полуницею не скупіться, кладіть побільше, щедро поливайте сметанкою або згущеним молоком і насолоджуйтеся.
Яка вона виходить наочно показала у вчорашньому reels. Що стосується форми, в мене діаметр 20 см, можна використовувати форму більшого розміру, але тоді і запіканка вийде не такою високою.
Так от жирні вершки і повна відсутність борошна роблять цю запіканку просто найніжнішої, дуже вершковою і неймовірно повітряної. З полуницею не скупіться, кладіть побільше, щедро поливайте сметанкою або згущеним молоком і насолоджуйтеся.
Яка вона виходить наочно показала у вчорашньому reels. Що стосується форми, в мене діаметр 20 см, можна використовувати форму більшого розміру, але тоді і запіканка вийде не такою високою.
Інгредієнти
✔️Сир 9% -750 р
✔️Яйця 3 шт.
✔️Цукор 90 р
✔️Вершки 33% 150 мл
✔️Сіль 1/2 ч. л солі
✔️Ванільний цукор 10 р
✔️2-2,5 ст. л кукурудзяного крохмалю (орієнтуйтеся на консистенцію сиру)
✔️Вершкове масло для змащування форми
✔️Сметана 2 ст. л
Сирно вершкова запіканка покроковий рецепт
1. Весь сир викласти в глибоку миску, додати цукор, сіль, ванільний цукор, розбити 3 яйця, вершки, потім добре збити подгружным блендером до однорідної маси. Потім в отриману масу додайте крахмал.
2. Якщо сир рідкуватим, то крохмалю необхідно прокласти трохи більше. Все добре перемішати. Форму змастити вершковим маслом, викладіть сирну масу, розрівняти, зверху змастити сметаной.
3. Випікати при температурі 180 градусів 45-60 хвилин, залежно від розміру обраної вами форми. Запіканка дуже добре піднімається, але при охолодженні трохи опадає. Подавати можна як теплим, так і повністю остывшей.