Сирний штоллен кекс німецький

Як зробити Сирний штоллен кекс німецький рецепт простий. Продовжую штолленный марафон, три дні — три рецепта🙃 Позавчора класичний, вчора маковий, сьогодні сирний. ⠀ І, маючи можливість провести порівняльний аналіз здоби, я не зміг виявити явного переможця🤓 Але найбільш ніжний, що тане в роті, на мій смак, вийшов саме варіант з підвищеним вмістом кисломолочних продуктів😎 ⠀ А в планах ще панеттоне і басків чізкейк. Хоча, є пропозиція: пишіть в коментарях свої варіанти, і я їх постараюся протестувати👇 ⠀ ⠀

Інгредієнти

Для двох штолленов по 500-600 р
— 350 г вершкового масла
— 250 г цукру
— 2 яйця
— 600 г борошна
— 250 г пастоподібного (м’який) сиру
— 250 г родзинок
— 150 г фундука
— 2 ч. л. розпушувача
— ароматний алкоголь або чорний чай для замочування родзинок
— ваніль і ароматизатор «Фундук» за бажанням
— цукрова пудра

Сирний штоллен кекс німецький покроковий рецепт

1. Ізюм замочіть на ніч в алкоголі, чай або чай з алкоголем. 250 г м’якого вершкового масла збийте з цукром до пишноти 5-7 хвилин. Додайте яйця, сир, ваніль і ароматизатор, ще раз добре збийте. Борошно змішайте з розпушувачем і додати до масляної суміші, перемешайте.

2. Додайте в тісто родзинки і горіхи, ще раз ретельно перемішайте. Розділіть тісто на дві частини і сформуйте штоллени. Випікайте при 180 градусах 60-70 хвилин. Якщо штоллени почнуть темніти раніше часу, накрийте їх фольгою. Розтопити решту 100 г масла.

3. Рясно змастіть гарячі штоллени і присипте їх цукровою пудрою. Якщо пудра вбралася, додайте ще шар. Остудіть, загорніть в пергамент і фольгу. Сирні штоллени можна витримувати в холодильнику 1-2 тижні або є сразу.