Як зробити Сирний штоллен в духовці рецепт простий. В цьому році як ніколи модно готувати штоллен. А що це таке? Це традиційний німецький різдвяний кекс. Існує величезна кількість варіацій, але більшість з них дріжджові. Я ж сьогодні пропоную вам рецепт сирного швидкого штоллен. Його можна навіть не класти на дозрівання! Відразу пробуйте! Але якщо хочете, щоб він полежав, то це потрібно робити в холодильнику.
Інгредієнти
100г цукат (курага, вишня, журавлина)
150г родзинок
70 г коньяк/ром/
180г масло вершкове
2 яйця
160г цукру
1 чл. ванільного екстракту
250г сир жирний
470г борошно
10г розпушувача
щіпка солі
1ст.л. кориці
1ч.л. імбиру
0,5 ч. л гвоздики, мускату і т. п.
50г минд.борошна
цедра лимона
щіпка солі
Для обмазки:
цукрова пудра
40г олії
Сирний штоллен в духовці покроковий рецепт
1. 1. Замочити цукати і родзинки в спиртному на добу, періодично перемішувати.
2. Борошно просіяти, додати розпушувач і сіль, перемішати.
3. Збити в блендері розм’якшене масло з цукром, сиром і яйцями в однорідну масу. Сир беріть м’який, жирний.
4. Додати мигдалеву борошно(можна подрібнити самому будь горіх) і цедру. Вимісити однорідне тесто.
2. Борошно просіяти, додати розпушувач і сіль, перемішати.
3. Збити в блендері розм’якшене масло з цукром, сиром і яйцями в однорідну масу. Сир беріть м’який, жирний.
4. Додати мигдалеву борошно(можна подрібнити самому будь горіх) і цедру. Вимісити однорідне тесто.
2. 5. Віджати сухофрукти і додати в тісто.
6. Вимісити. Можливо потрібно буде додати борошна, дивіться по ситуації. Тісто не повинно плисти , воно має бути еластичним, приємним.
7. Ділимо тісто на 2 частини, формуємо . Розкачуємо овал 20*25см і згинаємо.
8. Випікаємо при темп 170-180 60 мин.
6. Вимісити. Можливо потрібно буде додати борошна, дивіться по ситуації. Тісто не повинно плисти , воно має бути еластичним, приємним.
7. Ділимо тісто на 2 частини, формуємо . Розкачуємо овал 20*25см і згинаємо.
8. Випікаємо при темп 170-180 60 мин.
3. 9. Через 30-40 хв можна накрити фольгою, щоб не підгорів.
10. Коли він ще трохи теплий необхідно змастити його з усіх сторін розтопленим маслом і присипати сах.пудрою. Розтопити масло 40г. Спершу знизу присипати.
11. Загорнути в пергамент, потім у фольгу якщо хочете зберігати, це не більше 14 днів. У холодному місці, краще в холодильнику .
12. Перед тим, як подарувати, розпакувати, присипати ще раз пудрою і упакувати красиво.
10. Коли він ще трохи теплий необхідно змастити його з усіх сторін розтопленим маслом і присипати сах.пудрою. Розтопити масло 40г. Спершу знизу присипати.
11. Загорнути в пергамент, потім у фольгу якщо хочете зберігати, це не більше 14 днів. У холодному місці, краще в холодильнику .
12. Перед тим, як подарувати, розпакувати, присипати ще раз пудрою і упакувати красиво.