Татарський пиріг з мясом Зур бэлиш або курник

Як смачно зробити Татарський пиріг з м’ясом Зур бэлиш або курник простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Зур бэлиш або курник (у мене був такий спір, хтось говорив, що це не зур бэлиш, а саме курник, тому, що б не зачепити почуття інших, назву його всіма варіантами😅) Строго не судіть, це свій перший татарський пиріг 🥧 далі буду працювати над прикрасою)

Інгредієнти

Для тесту:
🥧сметана 20% 500гр
🥧яйце 1 шт
🥧сіль 1/2 ч. л.
🥧сода 1/2 ч. л.
🥧борошно 650гр
🥧рослинне масло 4 ст. л.

Для начинки:
🥧м’ясо (у мене індичка стегно) -400-500гр
🥧цибуля 2 шт
🥧картопля 4 шт
🥧сіль перець
🥧вершкове масло 100гр

Татарський пиріг з м’ясом Зур бэлиш або курник покроковий рецепт

1. Для тіста:
Замісити тісто і дати йому відпочити 30 хвилин на поверхні накривши полотенцем.

2. Для начинки: Нарізати кубиками і змішати, викласти на основу пирога і зверху додати брусочки вершкового масла. Коли розкатуєте тісто присипайте добре борошном, так як тісто дуже ніжне 😻 поділити тісто на 1 частину для основи (шматочок найбільший) потім трохи менше і ще менше, а найменший колодочку що б накрити дырочку.

3. Я випікала в сковороді діаметром 28 див Зібрати пиріг як на відео (а можна і не заморочуватися так і просто зробити звичайним ,на смак не впливає). Змастити яйцем і відправити в розігріту духовку на 2,5 години при 200* Як тільки пиріг добре підрум’яниться, накрийте його листом фольги і продовжуйте випікати далі залишок времени.

Відео рецепт 👇