Домашній Террін з курки в духовці простий рецепт. (Замість ковбаси 😊)
Інгредієнти
– 🐔фарш курячий 400 гр.
– 🧅цибуля 1 шт.
– 🧄часник 2 зубчики або 1 ч. ложка сухого
– перець солодкий 1 шт.
– сіль 1/2 ч. ложки
– спеції: паприка копчена або солодка, мелений коріандр, насіння пажитника або гірчиці
Я готувала невелику порцію терина. Якщо у вас велика форма, беріть удвічі більше продуктів
Террін з курки покроковий рецепт
1. Цибулю, часник, солодкий перець очищаємо, ріжемо на частини і подрібнюємо до стану пюре. За бажанням можна частину перцю залишити дрібними шматочками. Фарш бажано зробити самостійно з курячої грудки і стегон ( Якщо у вас тільки грудка, додайте 40 гр. вершкового масла) Додаємо у фарш овочеве пюре, сіль і специи.
2. Ретельно вимішуємо, відбиваємо фарш – піднімаємо грудку фаршу і кидаємо в миску, і так кілька разів 🙂 Накриваємо миску з фаршем і ставимо в холодильник на 1 годину і більше. Для запікання ідеально підійде прямокутна форма для кексу. Можна використовувати скляний контейнер або будь-яку іншу вогнетривку посуду.
3. злегка Змащуємо її маслом або вистилаємо пергаментом (я віддаю перевагу другий варіант 😉) Викладаємо фарш у форму, розрівнюємо, трясемо форму, щоб вміст ущільнилася. Верх прикриваємо фольгою (я накрила краями пергаменту). Духовку включаємо до температури 170 градусів і запікаємо 45 минут.
4. За бажанням можна за 15 хвилин до готовності прибрати фольгу, щоб утворилася запечена скоринка. В цей же момент можна змастити верх терина кетчупом – виходить красиво, але я в цей раз вирішила показати найпростіший варіант терина 🙂
5. Через певний час дістаємо террін з духовки, рідину зливаємо. Кладемо зверху дощечку і невеликий вантаж, залишаємо так до повного охолодження, потім прибираємо на зберігання в холодильник. На наступний день террін стає щільнішим і відмінно тримає форму при нарізці 😊👍