Тертий пиріг з вишнею та сирним сиром

Як смачно зробити Тертий пиріг з вишнею та сирним сиром простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тертий пиріг, але цікавіше 🔥 Якщо ви любите такого роду пироги, то це з чізкейк і вишневим конфітюром вам точно сподобається!

Інгредієнти

(форма 18*18):

150г вишні
40г цукру
10г крохмалю

250г злив. масла
200г цукру
5 г ванільного цукру
250-270г борошна

220г сирного сиру
70г цукру
цедра 1/2 лимона
1ч.л. соку 🍋

Тертий пиріг з вишнею та сирним сиром покроковий рецепт

1. Спочатку приготуємо конфітюр! Для цього змішаємо в сотейнику вишні, цукор, крохмаль і ставимо на середній вогонь. Періодично помішуючи лопаткою, доводимо до кипіння. Кип’ятимо ~1 хвилину, постійно помішуючи, до невеликого загустіння. Знімаємо з вогню й даємо повністю охолонути! Тепер перейдемо до пісочному тесту.

2. Змішайте міксером розм’якшене вершкове масло з цукром, потім додайте в 2-3 етапи борошно. Тісто не повинно липнути до рук, при цьому залишаючись ніжним. ~70% тіста розподіляємо по основі форми, а решта 30% відправляємо в морозилку.

3. Рівномірно розподіляємо по основі тісто і випікаємо 8-12 хвилин при 170* (час випікання залежить від товщини основи). На даному етапі вона не повинна бути рум’яною, а лише частково пропекшейся. Після випікання даємо основі добре подостыть.

4. В цей же час змішуємо сирний сир, цукор, сік і цедру 🍋. Викладаємо сирну масу на !злегка теплу! основу. Далі викладаємо зверху конфітюр і натираємо заморожене тісто. Випікаємо ще 15-20 хвилин при 170*. Тепер вже пиріг повинен трохи підрум’янитися ).

Відео рецепт 👇