Тірамісу кекс з глазур’ю простий рецепт. Срібло в моєму особистому рейтингу, завоювала форма Dilim😍Коли я замовляла першу партію форм, вона мені здалася простий і я обійшла її стороною.Але у другу партію я все ж її замовила і закохалася після того як спекла перший же кекс👌 Ідеальні порційні шматочки, чіткі форми на які чудово лягає будь глазур!
Інгредієнти
Форма 25 см, вагою 960 гр.
⠀
Тісто:
200 гр. Вершкового масла
4 шт. Яйця С0
300 гр. Цукру
220 гр. Молока
340 гр. Борошна
7 гр. Розпушувача
⠀
Додатково:
30 гр. Бейліса (Молока або вершків)
8 гр. Розчинної кави
15 гр. Какао
250 гр. Тесту
⠀
Глазур:
150 гр. Вершків 33-35%
70 гр. Цукрової пудри
Тірамісу кекс з глазур’ю покроковий рецепт
1. До яєць кімнатної температури додаємо сіль, цукор і збиваємо віночком до появи піни. ⠀ Вливаємо молоко кімнатної температури і розтоплене остигле масло, перемішуємо. ⠀ Просіваємо борошно з розпушувачем, замішуємо густе тісто. ⠀
2. 250 гр. тісто відкладаємо в окрему чашу і додаємо какао, бейліс змішаний з кавою. ⠀ В змащену тонким шаром масла форму Вливаємо 1/4 білого тіста, потім кавового, знову біле, кавове і так поки все тісто не закінчиться. ⠀
3. Випікаємо в розігрітій до 170 С духовці, режим верх низ без конвекції! Приблизно 50-60 хв. Залежить від вашої духовки і товщини стінок форми! Перевіряємо на суху зубочистку! ⠀ Даємо охолонути у формі 10 хвилин, витягаємо і остуджуємо на решітці. ⠀ А поки готуємо глазурь.
4. Просто змішуємо вершки і цукрову пудру за допомогою ложки і наносимо не остиглий кекс. Мої Вершки густі дуже, якщо у вас більш рідка консистенція, то можна трохи збити міксером, або використовувати жирні сметану.
Відео рецепт 👇