Тістечко на паличці Карамельне яблуко

Тістечко на паличці “Карамельне яблуко” рецепт простий 🍎 Ви пробували коли-небудь яблуко в карамелі? Як же вони ваблять своїм блиском, так і хочеться відкусити… Але зробивши це я відчула розчарування: тверде сире яблуко під шаром ще більш твердого льодяника – страшний сон стоматолога🦷💀 Тому я вирішила зробити щось настільки ж приваблива зовні, і при цьому смачне і ніжне всередині☁ Так з’явилося це муссовое тістечко🍎 Серединка – татен з карамелізованих яблук з ваніллю, яка укладена в ніжне хмарка карамельно-вершкового мусу. А доповнює все це основа з мигдального тіста😋

Інгредієнти

🍏 Яблучне желе:
Яблуко 80 р
Цукор 55 р
Желатин 5 г Артикул: 6359
Ванільний екстракт Артикул: 5579
Вода 100 г

Для карамельного мусу:
Коричневий цукор 75 р. Артикул: 7063
Вершкове масло 17 р
Глюкозний сироп 13 р. Артикул: 8019
Вода 13 р
Вершки 33% (1) 50 р. Артикул: 10232
Желатин 15 р. Артикул: 6359
Вершки 33% (2) 250 г

Для печива:
Пшеничне борошно 200 г
Вершкове масло 90 р
Цукрова пудра 50 г
Мигдальна борошно 25 г
Яйце 43 р

Збірка:
Палички для морозива. Артикул: 9292
Барвник червоний. Артикул: 599
Дзеркальна глазур. Артикул: 7409

Тістечко на паличці “Карамельне яблуко” покроковий рецепт

1. 🍏 Яблучне желе:
1. Яблуко чистимо, ріжемо кубиком. Беремо 80 р.
2. Желатин замочити в крижаній воді.
3. Цукор нагріти в сотейнику до карамелізації.
4. Додати кубик яблука, дуже добре перемішати.
5. Отриману суміш варимо хвилин 7, щоб яблука дали сік і він змішався з карамеллю.
6. Додати краплю ванільного екстракту і 100 мл окропу. Перемішати.
7. Варити ще 5 хвилин, вода, сік і карамель повинні остаточно об’єднатися.
8. Зняти з вогню, трохи остудити і додати набряклий желатин.
9. Заповнити яблучною начинкою силіконові півсфери (Артикул: 11687). Заморозить.
2. Для карамельного мусу:
1 Масло, цукор, воду і глюкозний сироп нагріти, помішуючи, до повного об’єднання
2 Залишити на вогні на 5 хвилин, не заважаючи
3. Вершки в іншому сотейнику довести до кипіння.
4. Вилити гарячі вершки в карамель, помішуючи. Карамель почне сильно шипіти і пінитися, обережно!
5 Варити ще 1-2 хвилини, зняти з вогню.
6 Розпустити в карамелі набряклий желатин. Остудити до кімнатної температури.
7. Вершки (2) збити до консистенції як у підталого пломбіру (віночок залишає слід, але він швидко зникає).
8. Акуратно лопаткою знизу вгору ввести вершки в карамель.
9. Заповнити мусом на половину форму (Артикул: 15117).
10. Вийняти з форми замороженною яблучну начинку, з’єднати півсфери в кульку і занурити його в мус.
11. Заморозити
3. Для печива:
1. Всі інгредієнти збити в блендері в крихту.
2. Перекласти крихту в чашу міксера, додати яйце.
3 Вимішувати тісто насадкою ‘гак’, на середній швидкості до тих пір. поки тісто не почне збиратися в грудку
4 З готового тіста сформувати кулю, розкачати між двома листами пергаменту завтовшки 3-4 мм Прибрати в холодильник на 2 години.
5. Вирізати за допомогою вирубки кружечки діаметром 5 див.
6. Випікати при температурі 180 градусів 10 хвилин. Остудить.

4. Збірка:
1. Глазур розігріти на водяній бані або в мікрохвильовій печі до рідкого стану.
2. Додати червоний барвник, пробити блендером
3. Остудити до 34 градусів.
4. В заморожені яблучка вставити палички для морозива і занурити в глазур, дати добре стекти.
Коли глазур перестала стікати з тістечка, ставимо його на печиво.
Ось і все! Що вам більше до душі: яблука в карамелі або муссовая альтернатива,Ой)
Інгредієнти, які використовувалися для приготування тістечок ви можете придбати на сайті магазину Baker store, просто ввівши артикул товару, зазначений у рецепті, в рядок поиска.

Відео рецепт 👇