Як зробити смачне Тістечко Шу з заварним тістом рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
Заварне тісто:
• Молоко 2,5-3,5% -115гр.
• Сіль-3г.
• Цукор-10г.
• Масло вершкове 82,5%-50гр.
• Борошно біла-75гр.
• Яйце-до 125гр.
⠀
Рецепт «Кракелин» (на відео ми якраз готуємо кракелин).
✔️вершкове масло 82,5% кімнатної температури -90гр.,
✔️борошно-110гр,
✔️коричневий цукор -110гр.
Цукор можна замінити на звичайний, але ефект від кракелина буде трохи менш помітним.
Тістечко Шу з заварним тістом покроковий рецепт
1. Заварне тісто:
В сотейнику з товстим дном змішати всі інгредієнти, крім борошна і яєц, і довести до закипання. Додати борошно і ретельно перемішати (для тих, у кого планетарний міксер цей етап можна робити в ньому: в діжу засипати борошно, поставити насадку весло, включити міксер на 2 швидкість і миттєво вилити киплячу суміш, перемішувати до тих пір, поки борошно повністю не завариться і суміш почне відходити від стінок діжі). Перекласти основу для заварного тіста у сотейник з товстим дном і на середній потужності заварити тісто до 78-80*, постійно перемішуючи. ⠀ Потім перекласти тісто в діжу міксера з насадкою весло і перемішувати, поки тісто не остудиться до 50-55*.
В сотейнику з товстим дном змішати всі інгредієнти, крім борошна і яєц, і довести до закипання. Додати борошно і ретельно перемішати (для тих, у кого планетарний міксер цей етап можна робити в ньому: в діжу засипати борошно, поставити насадку весло, включити міксер на 2 швидкість і миттєво вилити киплячу суміш, перемішувати до тих пір, поки борошно повністю не завариться і суміш почне відходити від стінок діжі). Перекласти основу для заварного тіста у сотейник з товстим дном і на середній потужності заварити тісто до 78-80*, постійно перемішуючи. ⠀ Потім перекласти тісто в діжу міксера з насадкою весло і перемішувати, поки тісто не остудиться до 50-55*.
2. В три прийоми додати пробиті блендером яйця (якщо немає блендера, яйця можна злегка збити на 1 швидкості міксера і процідити через дрібне сито, щоб яєчна основа було однорідної[1]. Додаємо 1/3 яйця в тісто, перемішуємо не менше 1 хвилини, додаємо ще 1/3 яйця, знову перемішуємо не менш хвилини і так до тих пір, поки тісто не досягне потрібної консистенції. ⠀ Готове тісто з насадкою коло 8 мм. відсаджуємо на перфорований килимок діаметром 3см., зверху кладемо кружечок кракелина. Випікати при 160* на режимі верх/низ 45-50 хвилин (орієнтуйтеся по своїй духовці).
3. Кракелин.
В деже міксера з’єднати всі 3 інгредієнта і перемішати насадкою весло до об’єднання. Розкачати між двома килимками товщиною 1-2 мм, відправити в мороз. Потім вийняти і видавити кола потрібного діаметра(трохи більше діаметра отсаженного заварного тіста). Основи з кракелином заходять мені «на ура» ще гарячими і без начинки🤭Пробуйте і обов’язково залишитеся довольны.
В деже міксера з’єднати всі 3 інгредієнта і перемішати насадкою весло до об’єднання. Розкачати між двома килимками товщиною 1-2 мм, відправити в мороз. Потім вийняти і видавити кола потрібного діаметра(трохи більше діаметра отсаженного заварного тіста). Основи з кракелином заходять мені «на ура» ще гарячими і без начинки🤭Пробуйте і обов’язково залишитеся довольны.
Відео рецепт 👇