Тістечко Жербу з абрикосовим джемом і горіхами

Як смачно зробити Тістечко Жербу з абрикосовим джемом і горіхами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Тістечко ЖЕРБУ. Якщо торти і печиво набридли, то треба готувати тістечка 😉 Дуже незвичайне і цікаве . Не нудотно-солодкий, з яскравим присмаком спецій, горіхів і тонким смаком абрикосового джему 👌 Взимку хочеться чогось такого затишного🤍 Частіше готую Печиво, пряники, кексики або якісь такі штучки… А ще у нас кожен день в меню є суп, а у вас ?

Інгредієнти

тісто
мед рідкий 20г
дріжджі пресовані 10г
молоко тепле 80мл
борошно 400г
розпушувач 7г
сіль 2г
масло 82,5% (кімнатної температури) 200г
ванільний цукор 7г
кардамон мелений 7г
імбир мелений 2г
жовток яєчний 40г

начинка
джем абрикосовий 300г
горіхи волоські 250г
цедра апельсина 1стл

глазур
темний шоколад 100г
вершки 33-35% 100г

для декору
горіхи волоські 50г

Тістечко з Жербу абрикосовим джемом і горіхами покроковий рецепт

1. У теплому молоці розчинити мед і дріжджі, залишити в теплому місці хвилин на 15 віночком змішати борошно, розпушувач, сіль масло збити з ванільним і звичайним цукром, додати кардамон, імбир, жовтки, збити в мисці з борошном зробити поглиблення в центрі, вилити опару, додати масляну масу і вимісити до повного об’єднання інгредієнтів покласти в пакет і прибрати в холодильник на ночь.
2. Для начинки горіхи подрібнити блендером, додати джем, цедру і злегка пробити блендером занурювальним тісто розділити на 4 частини кожну розкачуємо в прямокутник (приблизно 20х30см) начинку ділимо на три частини розкачуємо корж прямо на пергаменті, вирізаємо, перекладаємо на деко, змащуємо начинкою, зверху другий корж і тд.
3. Верхній корж розкачуємо трохи більше, викладаємо на заготівлю, трохи приживаем долонями, робимо накалы виделкою і випікаємо в розігрітій до 180С духовці хвилин 30, до рум’яної скоринки. дістаємо і залишаємо повністю охолонути. для глазурі в гарячих вершках розтопити шоколад, дати суміші охолонути, нанести на корж і посипати обсмаженими рубаними горішками прибрати в холодильник на ніч нарізати на тістечка прямоугольники.