Торт безе Павлова

Сказати що це самий ніжний торт, нічого не сказати. Торт-безе ПАВЛОВА рецепт простий. Торт готується з французької меренги, збитих вершків і полуниці, при цьому зовні виходить хрустка скоринка, а всередині — ніжне безе, тане в роті. ⠀ Відразу напишу, що в цьому десерті можна використовувати різні начинки для крему. До збитим вершкам можна додати розтоплений шоколад або ж цукрову пудру з сирним сиром, згущене молоко і т. д. ⠀ ⠀

Інгредієнти

безе:
Яєчні білки -5 шт.
Цукор 200 гр,
Ванілін
Лимонний сік 1 ч. л.
Горіхи -50 гр.

Крем:
Вершки 33-40% 500 мл
Сирний сир -250 гр.
Цукрова пудра -80 гр. ( орієнтуйтеся на свій смак +-)
Ванілін
Ягоди для прикраси

Торт безе Павлова покроковий рецепт

1. Меренга. В гущавину міксера вливаємо білки кімнатної температури, додаємо ванілін і лимонний сік і на середніх обертах починаємо збивати білки( посуд і віночок повинні бути абсолютно сухими ) Як тільки білки взбились в щільну повітряну масу починаємо додавати цукор по 1 ч. л. і продовжуємо збивати близько 5 мин.

2. У результаті повинна вийде щільний глянсовий маса, яка чудово тримає форму. На пергаментним папері малюємо коло в 22 див. і додаємо нашу меренгу, і розподіляємо масу в межах окресленого кола, робимо 2 коржа. Випікаємо коржі близько 1ч. 20 хв. при температурі 140° ( +-, орієнтуйтеся по своїй духовці ).

3. Під час випікання меренги, дверцята духовки НЕ відкривати інакше безе осяде. По закінченні часу, вимикаємо духовку, відкриваємо дверцята на середину і даємо меренге повністю охолонути, щоб не було вони не тріснули. Поки коржі остигають готуємо крем.

4. З’єднуємо вершки, сирний сир, цукрову пудру і ванілін, збиваємо до міцних піків, але не перестарайтеся, щоб вершки не згорнулися. Збираємо торт як показано на відео і насолоджуємося його смаком. В ідеалі дати торту просочитися год., але я для зйомок відразу розрізала. Загалом приємного Вам чаепития.

Відео рецепт 👇