Інгредієнти
на торт 18 см
цукор 280 р
білки 170 г (кімн темп)
горіхи 150 г
крем:
молоко 125 р
цукор 130 р
жовток 2 шт
ванільна паста 1 ч. л/ванільний цукор 10 р
вершкове масло 200 г
коньяк 1 ст. л за бажанням
(какао 1 ч. л)
Торт Безе Політ домашній з заварним кремом масляним покроковий рецепт
Всипати горіхи і акуратно перемішати кілька рухів. Перекласти масу на деко, застелене пергаментом. Повинно вийти 2 коржа діаметром 18 см і трохи безе для обсипання торта. Коржі сушити в духовці при температурі 100 градусів 3-3,5 години до повного высыхания.
Потім зняти з вогню, накрити плівкою в контакт до поверхні і повністю остудити. Після охолодження можна поставити ненадовго в холодильник. Вершкове масло кімнатної температури збивати кілька хвилин до пишноти, потім поступово влити заварний крем. За бажанням можна додати коньяк. Якщо хочете прикрасити торт шоколадним кремом, то відкладіть 2-3 ст. л білого крему і додайте 1 ч. л какао.