Торт Медовик зі згущеним молоком і сметаною класичний

Рецепт найсмачнішого медовика 🍯 🍰✨ Так завелося, що на кожен Новий рік я вже давно печу медівник 🧑🍳 Нарешті я довела і смак і зовнішній вигляд торта до ідеалу 🤤 😍 Нижче рецепт торта, діаметр якого 19 см (можна зробити і 21 см). Готуємо Торт Медовик зі згущеним молоком і сметаною класичний рецепт простий.

Інгредієнти

2 яйця
200 грам цукру
70 грам вершкового масла
2 ст. ложки меду
2 чайні ложки сода
1/3 чайної ложки солі
500 грам борошна + борошно для обсипання при розкочуванні коржів

Крем🧁
1,5 банки вареного згущеного молока
400 грам 20% відваженого сметани.

Торт Медовик зі згущеним молоком і сметаною класичний покроковий рецепт

1. Отвешенная сметана – сметана з якої стекла сироватка. Беремо глибоку тарілку, на неї встановлюємо сито або друшляк. Кладемо в неї марлю (я брала муслиновые серветки), виливаємо на марлю сметану, щільно пов’язуємо у вузлик. Прибираємо в холодильник на 12 годин. Періодично можна перевіряти на предмет виділилася сироватки, зливати її, щоб дно сита її не стосувалося. Акуратно виймаємо сметану, змішуємо її зі згущеним молоком – крем готовий 👌🏻
2. Зважте грам 200-150 крему і відкладіть (для подальшого прикраси). У жаростійкої посуді змішати яйця, цукор, сіль, масло і мед. Поставити посуд на водяну баню. Постійно помішуючи, нагріти суміш до повного розчинення цукру. Маса повинна стати однорідною, але не повинна загуснути. Зняти з вогню, додати соду і інтенсивно перемішати. З’єднати суміш з борошном і добре розмішати тісто. Вимішувати тісто, поки воно не стане м’яким і еластичним і перестане липнути до рукам.
3. Розділити тісто на 11-12 коржів – у мене виходить по 70-80 грам. Тісто дуже швидко твердіє і з ним стає важко працювати, тому розділені шматочки, з якими я поки що не працюю, я тримаю на водяній бані. Кожну частину тонко розкачати і випікати по черзі при 200 градусів протягом 3-5 хвилин до золотисто-коричневого цвета.

4. Коржі швидко твердіють, випікати їх треба відразу ж як тільки витягнули з духовки. Відрізки від коржів відкладаємо в контейнер, потім з них зробимо крихту для прикраси торта. Переходимо до складання торта. Змастіть корж кремом і покласти один на інший. Краще змащувати тільки спечені коржі, так вони швидше пропитаются.