Торт Норка крота з полуницею і кремом з кисломолочного сиру простий рецепт🍓 Дуже-дуже смачний, ніжний тортик. Якщо готувати на велику компанію, можна збільшити кількість інгредієнтів вдвічі і збирати торт у кулінарному кільці для випічки 20-22 див.
Інгредієнти
▪️Для бісквіта
Яйця – 2 шт С1
Цукор – 100 г
Ванільний цукор – 10 г
Вершкове масло – 40 г
Молоко – 80 мл
Борошно – 90 р
Розпушувач – 5 р
Будь – 30 г
Сіль – щіпка
▪️Для просочення
Полуниця – 50 г
Цукор – 20 р
Вода – 10 мл
▪️Для крему
Сирний сир – 200 г
Вершки 33% – 100 мл
Цукрова пудра – 50 г
Шоколадна стружка – за бажанням
▪️Полуниця всередину і для декору – всього 250-300 р
М’ята (для декору)
Торт Норка крота з полуницею і кремом з кисломолочного сиру покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з сіллю, цукром, ванільним цукром до білявою пишною маси. Борошно просіваємо з розпушувачем і какао. Всипаємо в збиті яйця, вимішуємо лопаткою. Молоко розігріваємо з вершковим маслом, вливаємо в масу, перемішуємо. Готуємо кільце 16 см в діаметрі — обертаємо низ фольгою, всередину кладемо гурток з паперу для выпечки.
2. Виливаємо тісто. Випікаємо в розігрітій духовці до 180°С близько 30-35 хв. Готовність перевіряємо шпажкою. Остуживаем в кільці. Потім затягуємо в плівку, прибираємо в холодильник на кілька годин. В ідеалі на ніч. Визрів бісквіт виймаємо з кільця, вирізаємо середину, формуючи рівномірний шар по дну і бортикам.
3. Обрізки бісквіта раскрошим в дрібну крихту. Полуницю дрібно порубати. Всипаємо в сотейник, додаємо воду і цукор. Кип’ятимо близько п’яти хвилин, помішуючи лопаткою. Остудити. Просочити бісквіт цим сиропом.
4. Зверху викласти свіжу полуницю. Для приготування крему необхідно об’єднати всі інгредієнти (охолоджені) і збити міксером до однорядного стану. Розподілити крем зверху полуницю. Зверху посипати бісквітної крихтою. Прикрасити полуницею та мятой.
Відео рецепт 👇