Торт пляцок Вишиванка з горіхами, повидлом і кремом зі згущеним молоком

Торт під назвою «Підмосковні вечори». Печу не раз. Зустрічала таку випічку під назвою пляцок «Вишиванка». Дуже смачний! Як зробити Торт пляцок Вишиванка з горіхами, повидлом і кремом зі згущеним молоком рецепт.

Інгредієнти

Вага торта 2.400 р
Для 3 коржів 23/18 см

Тісто:
Борошно 500 г
Цукор 200 р
Масло вершкове 200 р
Яйце 1 шт
Сметана 100 г
Какао- порошок 20 р
Ванільного цукру 8 р
Розпушувач 8г

Для прошарку:
Волоські горіхи 250 р
Повидло сливове 200 р

Крем:
Вершки 10 % (або молоко)400 мл
Крохмаль або борошно 50 г
Згущене молоко 190 р
Вершкове масло 200 г
Ванільний цукор 8 г

Торт пляцок Вишиванка з горіхами, повидлом і кремом зі згущеним молоком покроковий рецепт

1. Змішати борошно з розпушувачем, просіяти. Масло кімнатної температури збити до пишної, білої маси близько 2-3 хвилин, додати цукор ( краще дрібний чи цукор. пудру), ванілін, яйце, сметану. Все збити до однорідної маси. Потім додати просіяне борошно з розпушувачем, замісити м’яке , не липке тесто.

2. Довго місити не потрібно. Тісто розділити на дві не рівні частини : більшу/ меншу. В меншу додати просіяний через ситечко какао – порошок. Кожен вид тесту розділити на 3 рівні частини. Світле тісто загорнути в пакет і покласти на 1 годину в холодильник. Темне тісто в морозилку на 1 час.

3. Крем: Готуємо заварную основу. У каструльку насипати крохмаль, додати вершки, розмішати, щоб не було грудочок, додати згущене молоко. Поставити на середній вогонь і варити до загустіння при постійному помішуванні. Як крем загусне, варити ще 2 хвилини, додати ванілін. Накрити крем плівкою в контакт, остудити!

4. Далі в заварную основу вмішуємо масло. Заварна основа і масло повинні бути однакової кімнатній t! Дістати з холодильника шматочок світлого тіста, на папері для випічки розкачати в прямокутний пласт шириною 2-3 мм. Тісто змастити повидлом, викласти січені горіхи, зверху натерти на крупній тертці шматочок темного теста.

5. Випікати при t 200 гр близько 15 хвилин. Так само вчинити з рештою тестом. Повинно вийти 3 коржа. Збираємо торт – пляцок. Корж – крем – корж – крем – корж. Дати торту просочитися 1 годину при кімнатній t, потім на 10 годин прибрати в холодильник.