Торт «Пташине молоко» з бісквітом, згущеним молоком і желатином простий рецепт.
Інгредієнти
прописані на форму d18 див.
Тісто:
•Борошно-120гр.
•Яєчні жовтки-3 шт.
•Цукор-50 гр.
•Вершкове масло-50 гр.
•Розпушувач-1 ч. л
•Ванільний цукор-1 ч. л
Суфле:
•Вершкове масло-150гр.
•Згущене молоко-250 гр. (одна банка)
•Яєчні білки-3 шт.
•Лимонна кислота-щіпка
•Цукор-100 гр.
•Желатин-20 гр.
•Вода-150 мл
•Цукор-30 гр.
Торт «Пташине молоко» з бісквітом, згущеним молоком і желатином покроковий рецепт
1. Жовтки відділяємо від білків. Жовтки збиваємо з цукром до хрестоподібне маси, додаємо вершкове масло і знову збиваємо. Додаємо просіяне борошно з розпушувачем і перемішуємо лопаткою, щоб не було грудочок. Розподіляємо тісто по рознімної формі для випікання, відправляємо в попередньо розігріту духовку на 200 20 минут.
2. Готуємо суфле: міксером збиваємо м’яке вершкове масло зі згущеним молоком до однорідної білої маси. Окремо збиваємо в сухий мисці білки з дрібкою кислоти, потім додаємо цукор і збиваємо до крутих білих хмар. У каструльці розчиняємо желатин з водою і чекаємо повного набухання, потім ставимо на вогонь, додаємо цукор і постійно помішуємо. Знімаємо з плити і чекаємо, щоб сироп злегка остыл.
3. Влийте тонкою цівкою в білки наш желатиновий сироп. З’єднуємо білковий крем з масляним кремом , як тільки маса стане однорідною, припиніть перемішування. Готове Суфле. Збираємо торт: нижній шар корж, потім викладаємо наше суфле, прибираємо в холодильник на 2 часа.
4. Якщо є бажання прикрасити шоколадом наш торт, то 50 гр. темного шоколаду розтопіть з 25 гр. вершкового масла, але не перегрейте! Заглазируйте торт шоколадом. Для цього вилийте глазур на остиглий торт і лопаткою посуньте до країв, щоб вона утворила мальовничі потеки.
5. Якщо торт з шоколадною глазур’ю відразу поставити в холодильник, то шоколад закристалізується, а глазур посивіє і втратить блиск. Щоб вона залишилася блискучою, дайте їй затвердіти при кімнатній температурі і тільки потім відправляйте в холодильник.