Торт Шарлотта з кремом ягідним і конфі

Як зробити домашній Торт Шарлотта з кремом ягідним і конфі рецепт простий. Для приготування торта «Шарлотта» дно і боки форми викладають печиво савоярді і заповнюють баварським кремом. У цього торта просто приголомшливий ніжний смак, який завжди можна трохи урізноманітнити, додавши в мус ягоди або фрукти.

Інгредієнти

Для бісквітної основи: (16 d)
3 яйця
45 гр цукор
90 гр борошна

Мус:
125 гр ягідне пюре
10 г лимонного соку
60 гр цукор
7 гр желатин (200 blm)+ вода 1:6
300 гр вершки 35%

Конфі на прикрасу (на 2 формочки)
130гр ягідне пюре
70гр цукру
2г агар агару
4г пектину NH

Просочення
50 гр вода
50 гр цукор
30 гр коньяк (опціонально)

Торт Шарлотта з кремом ягідним і конфі покроковий рецепт

1. Для бісквітної основи:
Білки збити з 45 г цукру. Додати жовтки в білкову масу по одному. Кожен раз добре перемішуючи лопаткою. На пергаменті зробити трафарет 28х16 і коло 16 див. Відсадити смужки по типу печива савоярді , близько один до одного. і коло. Зверху рясно присипати цукровою пудрою. Випікати в добре розігрітій духовці при 180° С. хвилин 10-12.

2. Мус:
Желатин замочити у воді (1:6) і дати набрякнути хвилин 20-30. Ягідне пюре , лимонний сік і цукор прогріти з сотейнику до кипіння. Розпустити в ньому желатин. Вершки збити до стану станув морозиво. Ввести в ягідну, кисельную суміш. Усе ретельно перемешать.

3. Конфі на прикрасу:
Пюре нагріти до легкого пара.( приблизно до 35-40°). Пектин і агар додати цукор і перемішати. Дощиком ввести цукор в пюре. Проварити хвилинку. Вилити в молд «спіралька». Охладить.
4. Просочення:
Вода і цукор скласти в сотейник і зварити сироп. Дати охолонути і додати алкоголь (опціонально).

5. Збірка:
В кільце 16 d зібрати спочатку боки, потім. покласти основу (коло) дно. Вилити мус, розрівняти. Прибрати в холодильник на стабілізацію. Мінімум на 4 часа.