Інгредієнти
КРЕМ:
(рекомендую почати з нього)
▪️200 г кокосового молока (17-19% або жирніше)
▪️150 г мигдалевого молока (у мене трохи солодкий з ваніллю)
▪️2 ч. л агар-агару (без гірки)
▪️30 г рисового борошна
▪️1 ст. л лимонного соку
▪️60-65 г эритрита
▪️60 г кокосової пасти/урбеча
КОРЖ: (інгредієнти на один корж, у торті їх два)
▪️70-75 г мигдалевого молока
▪️30 г рисового борошна
▪️15 г кукурудзяного борошна
▪️15 г мигдальної муки
▪️10 г льону (у мене світлий)
▪️20 г эритрита
▪️10 г масла (у мене виноград. кісточок)
▪️10 г смаженого мигдалю
▪️1 ч. л лимонного соку
▪️1/3 ч. л соди
НАЧИНКА:
▪️150 г груш (у мене м’які і солодкі)
▪️35 г кокосового цукру
▪️5 г рисового борошна
▪️2 ст. л лимонного соку
Торт з грушами і заварним кремом покроковий рецепт
Змолоти насіння льону разом з эритритом в кавомолці. Мигдаль порубати не дуже дрібно (горішок приблизно на 3 частини, щоб відчувався) Змішати всі інгредієнти в чашці. Соду в самому кінці. Добре перемішати. Тісто перекласти в роз’ємне кільце (16 см).
Груші натерти на крупній тертці. Змішуємо все і уварюємо після закипання хвилини 4-5 на середньому вогні. Залишаємо остывать.
Я трохи просочила коржі солоденьким мигдальним молоком.
Смажений мигдаль і мигдальні лепестки.
Кільце розширюємо приблизно на 1-1,5 см. Між бісквітом і кільцем утворюється проміжок, його теж заповнимо кремом, щоб потім окремо не покривати кремом бока.
В центр викладаємо начинку. Її можна закрити тонким шаром крему. На весь цей шар пішло ~ 270 г крему. Другий корж кладемо, злегка придавлюємо, якщо потрібно вирівняти. Заповнюємо кремом проміжок між кільцем і коржом.
Обов’язково накрити. Дістати з кільця, пройтися по боках ножем, за необхідності, вирівнюючи крем. Можна прикрасити боки торта мигдалевими пелюстками. * Якщо крем здається занадто щільним, можна злегка збити міксером або блендером.